Tweede kruisbandblessure voor Zaniolo in negen maanden

Tweede kruisbandblessure voor Zaniolo in negen maanden

8 september 2020

 

Dramatisch nieuws voor Nicolò Zaniolo. Gisteren in de Nations League-wedstrijd tegen Nederland (0-1) in de Johan Cruyff Arena heeft de Italiaanse middenvelder een zware knieblessure opgelopen. De speler van AS Roma scheurde zijn voorste kruisband van zijn linkerknie. Het is de tweede keer in negen maanden tijd dat het Italiaanse toptalent een voorste kruisbandblessure oploopt.

 

 

Kort voor rust moest Zaniolo de wedstrijd verlaten. De 21-jarige international ging een onschuldig duel aan met Donny van de Beek en leek door zijn knie te gaan toen hij wilde remmen. Het was direct aan zijn reactie te zien dat het ernstig was, ook gezien zijn voorgeschiedenis. Daarom zat de vrees er bij Zaniolo, zijn ploeggenoten en staf goed in. “We vinden het jammer voor hem en hopen niet dat het dat is wat we vrezen”, reageerde de Italiaanse aanvoerder Chiellini.

 

 

Onderzoek in Rome, een dag na de wedstrijd in Amsterdam, bracht helaas de bevestiging van het dramatische nieuws. “Er is sprake van een compleet afgescheurde kruisband in zijn linkerknie, hetgeen betekent dat hem andermaal een lange revalidatie wacht”.

Op 12 januari scheurde het Italiaanse toptalent zijn voorste kruisband van zijn rechterknie af in de wedstrijd AS Roma vs Juventus. Tijdens een duel met Matthijs de Ligt ging het mis. Na een snelle revalidatie maakt Zaniolo in juli, na 175 dagen, zijn rentree bij  AS Roma

Bij de start van de Nations League dacht de 7-voudig international zijn interlandcarrière weer op te pakken. Maandagavond startte hij in de basis maar voorlopig zal hij geen wedstrijden meer spelen. Woensdag wordt Zaniolo geopereerd in Kliniek Villa Stuart in Rome, hetzelfde ziekenhuis waar hij eerder ook onder het mis ging en waar Memphis Depay zich liet opereren.

De vraag die veelvuldig voorbij komt: Had een langere en wellicht een betere revalidatie dit kunnen voorkomen? Een speler waarbij het opnieuw mis gaat (niet de eerste in Italië en niet de eerste van AS Roma) na een snelle revalidatie. In juli maakte Zaniolo na zijn eerste kruisband blessure an 175 dagen zijn eerste minuten. 64 dagen, inclusief 8 wedstrijden, later scheurt hij in zijn andere knie de voorste kruisband.
Snelle comebacks na een kruisbandblessure

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie