Tom van Weert, FC Den Bosch: ‘Focus nu op herstel, rest is bijzaak’

Tom van Weert, FC Den Bosch: ‘Focus nu op herstel, rest is bijzaak’

1 mei 2013

 

De mededeling vanuit het ziekenhuis kwam niet meer als een verrassing voor Tom van Weert. “De tests die de fysio’s hadden uitgevoerd wezen al op schade aan een kruisband”, zegt de topscorer van FC Den Bosch in reactie op de uitkomst van scan aan SportKwadraat. Die luidde: afgescheurde voorste kruisband, een scheurtje aan de buitenmeniscus en een opgerekte knieband in de rechterknie.

De 22-jarige Van Weert liep de blessure vrijdag op bij FC Eindhoven (3-1). “In een duel dat doorgaans 99 van de 100 keer goed afloopt. Ik bleef haken achter een hand van de tegenstander en maakte toen blijkbaar een verkeerde beweging. Ik geloof dat ik inmiddels de vijfde ben die dit binnen onze selectie vrij recentelijk is overkomen. Of er een verband en/of aanwijsbare oorzaak is tussen al deze gevallen weet ik niet. Eerlijk gezegd denk ik dat het pure pech is, overmacht.”

Van Weert verliet meteen nadat hij zijn blessure had opgelopen het stadion. “Ik had zoveel pijn dat ik niet eens meer goed kon zitten. Thuis ben ik met mijn been omhoog gaan zitten. De knie was nog zo gezwollen dat ze in het ziekenhuis geen verder onderzoek konden doen. Dat zal in de loop van deze week wel gebeuren.”

 De 18-voudig doelpuntenmaker van dit seizoen is inderdaad de vijfde speler  van FC Den Bosch met een gescheurde voorste kruisband in drie jaar tijd. Hasan Kiliç en Jurrien Willems kregen er tot twee keer toe mee te maken. Ook Scholten en De Vogel scheurden hun kruisband af en moesten maandenlang revalideren.

 
 
 
De sluimerende interesse van andere clubs is nu van de baan, toch? “Daar ga ik wel vanuit, ja. Een geblesseerde speler is niet interessant. Maar dat zijn zaken voor latere zorg en je kunt het ook positief bekijken. Ik heb nog een contract tot 2014 bij FC Den Bosch. Stel dat mijn contract nu afliep…

De komende tijd ga ik me volledig focussen op mijn herstel. Daar heb ik al mijn energie voor nodig. Negen maanden, ja. Ik verwacht dat de eerste operatie rond begin juni kan plaatsvinden. Eerst moet de knie tot rust komen. Nadat ze een nieuwe kruisband hebben aangebracht volgt later een kleine ingreep voor de meniscus.”

Ruud van Nistelrooy
Nuchter? Het kan zijn dat de klap nog moet komen, maar aan de andere kant weet je dat dit kan gebeuren. Velen zijn mij voorgegaan. En met de meesten is het goed gekomen. Ze zeggen soms dat je er zelfs sterker uit komt. Ruud van Nistelrooy bellen? Als ik me niet vergis had hij dezelfde schade en iedereen weet hoe zijn carrière uiteindelijk is verlopen. Vooruit kijken en positief blijven, ook al zullen er ongetwijfeld zware momenten komen.”

Foto’s Jack Wolters

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie