Strootman is zeer teleurgesteld

Strootman is zeer teleurgesteld

30 januari 2015

 

Het duurt nog enige tijd voordat Kevin Strootman op het voetbalveld terugkeert. De 24-jarige middenvelder onderging vrijdag een operatie, waarbij de schade aan zijn linkerknie duidelijk werd.

In het AMC in Amsterdam werd met succes littekenweefsel in Strootmans knie weggehaald. “Helaas is er ook schade aan mijn kraakbeen geconstateerd, dat door de botsing in het duel met Fiorentina is veroorzaakt”, verklaarde Strootman op Twitter.

Teleurstelling
“Ik ben zeer teleurgesteld dat het veel langer gaat duren voordat ik weer op het veld kan staan”, zei Strootman. Het is nog niet bekend wat de exacte hersteltijd voor de speler van Roma zal zijn.

Voor Strootman begon de ellende vorig jaar op 9 maart in Napels, waar hij in de wedstrijd tussen AS Roma en Napoli een zware knieblessure opliep. De schade bleek groot: een afgescheurde voorste kruisband en ook de meniscus en binnenband waren kapot. De oud-speler van Sparta Rotterdam, FC Utrecht en PSV miste daardoor het WK in Brazilië.

Fiorentina
De 24-jarige Ridderkerker maakte exact acht maanden later zijn rentree en dwong al snel weer een basisplaats af in de ploeg van trainer Rudi Garcia. Op bezoek bij Fiorentina ging het zondag echter weer mis.

Strootman moest zich na een half uur laten vervangen, nadat hij een tik op zijn linkerknie had gekregen. In eerste instantie leek de schade mee te vallen. De artsen dachten aan een gekneusde knie en schreven enkele weken rust voor, wat Strootman direct de mogelijkheid bood wat littekenweefsel te laten weghalen. Tijdens die operatie kwam vrijdag echter het nieuwe letsel aan het licht.

Herstel thuis
De middenvelder gaat in eerste instantie thuis aan zijn herstel werken, meldde AS Roma. Hoe lang Strootman precies uitgeschakeld is, blijft onduidelijk.

Hij lijkt volgende maand in ieder geval de Europese duels met Feyenoord in de Europa League te moeten missen. In de Italiaanse competitie staat AS Roma tweede, op zeven punten van Juventus.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon