Seizoen voor Blaszczykowski zit er op

Seizoen voor Blaszczykowski zit er op

26 januari 2014

 

Het seizoen voor Jakub Blaszczykowski zit er op. De Poolse vleugelaanvaller van Borussia Dortmund heeft de voorste kruisband van zijn rechterknie gescheurd en is, zoals het er nu naar uit ziet, minimaal een half jaar uit de roulatie. Dat bleek zondag na medisch onderzoek.

Blaszczykowski gaat komende week onder het mes. Volgens de clubarts kan hij pas volgend seizoen weer gaan trainen. “Ik zal er alles aan doen om sterker dan ooit op het veld terug te keren”, zegt de Pools international.

Blaszczykowski liet zich zaterdag al na 6 minuten wisselen in het Bundesligaduel met FC Augsburg, dat eindigde in 2-2. De blessure van Blaszczykowski is een nieuwe tegenslag voor de formatie van trainer Jürgen Klopp. Onder anderen Mats Hummels, Neven Subotic en Ilkay Gündogan zitten bij ‘BVB’ al langer in de ziekenboeg.

“Het ergste scenario is waarheid geworden”, laat de speler zondag weten. “Ik heb een scheur in de kruisbanden. Donderdag ga ik onder het mes. Maar niets houdt mij tegen. Ik kom sterker terug.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops