Seizoen Van Nistelrooy lijkt voorbij na knieoperatie

Seizoen Van Nistelrooy lijkt voorbij na knieoperatie

13 november 2008

 

Voor Ruud van Nistelrooy is het seizoen ogenschijnlijk voorbij. De spits van Real Madrid liep eind vorige maand (21 oktober) in het duel met Juventus een blessure op aan zijn rechterknie. Van Nistelrooy, 32 inmiddels, is intussen in de Verenigde Staten geopereerd en moet zo’n zes tot negen maanden herstellen.

Nadat hij in de Champions League tegen Juventus de kwetsuur opliep, werd in overleg met Real besloten om de Amerikaanse chirurg Robert Steadman te raadplegen. Die was in 2000 ook de behandelend arts toen Van Nistelrooy als PSV’er een zware kruisbandblessure opliep, waardoor hij onder meer het EK in eigen land miste. Bij een kijkoperatie werd deze keer een scheur in zijn buitenmeniscus geconstateerd, even als een beschadigde voorste kruisband en beschadigd kraakbeen. De medische staf van Real Madrid, dokter Steadman en Ruud van Nistelrooy zelf besloten om direct in te grijpen.

Het herstel van de spits duurt volgens verwachting zo’n zes tot negen maanden, wat normaliter inhoudt dat hij dit seizoen niet meer in actie komt voor De Koninklijke. Dat is een flinke aderlating voor Real, dat deze week werd uitgeschakeld in het Spaanse bekertoernooi.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon