Sarota "was een zeer zware blessure"

Sarota "was een zeer zware blessure"

4 maart 2014

 

Toen hem zondag werd gevraagd of hij er op het WK in Brazilië dacht bij te zijn, hield Adam Sarota nog een slagje om de arm. Maar alle signalen wijzen wél in die richting. Sneller dan verwacht is hij namelijk al teruggekeerd in de selectie van het nationale team van Australië.

Speelminuten
Gisteren heeft de 25-jarige middenvelder zich, samen met Tommy Oar, gemeld in het trainingskamp van de Socceroos. Morgen speelt het team van bondscoach Ange Postecoglou, in het stadion van Millwall, een vriendschappelijke interland tegen Ecuador. En uiteraard hoopt Sarota dan ook wat speelminuten te krijgen.

Heel snel
De FC Utrecht middenvelder is verheugd dat hij al zo snel door de Australische coach is opgeroepen voor het duel ter voorbereiding op het WK. ,,Het gaat allemaal heel snel”, laat Sarota weten aan Sport-Promotion. ,,Het nationale team is al in voorbereiding, dus er is geen tijd te verliezen. Ik moet mijn kans pakken, want er staat natuurlijk niet elk jaar een WK voor de deur. Ik ben blij dat ik deze dagen de kans krijg om mij van mijn positieve kant te laten zien. En hopelijk pakt dat goed uit.”

Kruisbandblessure
Ruim een jaar geleden, op 27 januari 2013, scheurde Sarota in de wedstrijd tegen Willem II de voorste kruisband in zijn rechterknie af. En na een succesvolle revalidatieperiode kan hij inmiddels bij FC Utrecht, de ploeg van coach Jan Wouters, weer rekenen op een basisplaats. Sarota kijkt dan ook met een redelijk goed gevoel terug op zijn eerste wedstrijden na zijn blessure in de hoofdmacht van FC Utrecht. ,,Mijn rentree is al met al veel sneller gekomen dan ik had durven hopen. Ik heb de vorm van voor mijn blessure nog niet helemaal terug, maar ik merk wel dat het elke week wat beter gaat. Ik heb gewoon tijd en wedstrijdminuten nodig om mijn oude ritme weer terug te krijgen. Ik voel dat het de goede kant op gaat. Pas sinds een week train en speel ik helemaal pijnvrij. Dat geeft wel aan dat het allemaal een kwestie van tijd is om volledig te herstellen.”

 

Enorme boost
Over iets meer dan drie maanden begint het WK, dus is het behoorlijk kort dag voor Sarota. ,,Tijd om even op adem te komen is er inderdaad niet. Deze trip naar Londen geeft me wel een enorme boost om aan de bondscoach te laten zien dat ik op de goede weg ben. Ik hoop dat woensdag tegen Ecuador ook op het veld te kunnen tonen, en mijn kans te pakken. Al met al had ik een half jaar geleden nog niet kunnen vermoeden dat ik nu al zó ver zou zijn als ik nu ben. Het was een zeer zware blessure, dat moeten we natuurlijk niet vergeten.”

Pittige wedstrijden
Na de interland zullen Sarota en Tommy Oar zich donderdag weer aansluiten bij de selectie van FC Utrecht. Dan zal meteen de voorbereiding starten op het belangrijke duel tegen PSV, in Eindhoven. Sarota: ,,We hebben een paar pittige wedstrijden achter de rug en nu staat PSV alweer voor de deur. Het duel van afgelopen zondag tegen FC Twente heeft ons wel een positief gevoel gegeven. We hebben ons toen, door die bliksemsnelle goal van Tommy meteen na rust, goed teruggevochten in de wedstrijd. Met een 1-1 als eindresultaat en daar konden we best tevreden mee zijn. We hebben laten zien dat we veerkracht kunnen tonen door keihard voor elkaar te blijven werken.. Als we deze spirit blijven vasthouden, dan ben ik ervan overtuigd dat we nog voldoende punten gaan pakken.”

Basisplaats
Sarota maakte zijn eerste speelminuten na zijn blessure op 6 december van het vorige jaar, tijdens de gewonnen thuiswedstrijd tegen NEC. Sindsdien kwam hij nog tijdens tien wedstrijden in actie, twee voor de beker en acht voor de competitie. Vier wedstrijden speelde hij de volle negentig minuten. Dat gebeurde tegen Roda, Ajax, AZ en FC Twente. Enkele keren werd hij kort voor tijd gewisseld.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie