Ronaldo weer voor maanden uit roulatie

Ronaldo weer voor maanden uit roulatie

14 april 2000

 

Ronaldo is in Parijs geopereerd aan zijn rechterknie. De spits van Inter Milan viel woensdag na een slepende kwetsuur aan de knie al na zes minuten uit in het bekerduel met Lazio Roma. Onderzoek wees uit dat de kruisbanden van de rechterknieband zijn afgescheurd. De Braziliaan zal opnieuw maanden uit de roulatie zijn.

De Braziliaanse bondscoach Luxemburgo is in het ziekenhuis om Ronaldo te ondersteunen. Ook andere prominenten uit de voetbalwereld staken de onfortuinlijke Ronaldo een hart onder de riem, zoals AC Milan-president Berlusconi. Als eerbetoon plaatste Milan, de erfvijand van Inter, de foto van Ronaldo op de openingspagina van de website.

De ingreep had plaats in het Pitie Salpetriere ziekenhuis door professor Gerard Saillant. ,,Ronaldo heeft dezelfde blessure als de vorige keer”, vertelde de arts. ,,Dit keer heeft het niets met zijn knie te maken; hij verstapte zich heel ongelukkig. Hier kon niemand iets aan doen. Eigenlijk valt het nog mee. Voor hetzelfde geld had hij een zware enkelblessure opgelopen en dan had het er ernstiger uitgezien.”

Of Ronaldo ooit nog zal terugkeren op topniveau, kon de professor niet zeggen. Ronaldo zelf maakte geen aangeslagen indruk. Hij zei vol vertrouwen te zijn. ,,Ik word behandeld door de beste mensen. Ik ga nu werken aan mijn herstel.”

Ronaldo, vorige week vader geworden van een zoon (Ronald) speelde zijn laatste wedstrijd voor Inter op 21 november. Toen raakte hij op een nat en moeilijk bespeelbaar veld zwaar geblesseerd aan de knie, die hem ook tijdens het wereldkampioenschap in 1998 in Frankrijk parten had gespeeld.

Op het moment dat Ronaldo woensdag inviel in de wedstrijd tegen Lazio stond Inter al met 2-1 achter. Seedorf scoorde de 1-0, maar Nedved en Simeone zorgden voor de Romeinse overwinning.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie