Romulo, concurrent De Zeeuw, halfjaar 'out' met blessure

Romulo, concurrent De Zeeuw, halfjaar 'out' met blessure

26 september 2012

 

Het seizoen van Spartak Moskou-speler Romulo is zo goed als zeker ten einde. De jonge middenvelder raakte zondag in het duel met FC Rostov zwaar geblesseerd.
De 22-jarige Braziliaans international hield aan het treffen in Rostov (1-3 winst) een kruisbandblessure over. In de 85ste minuut moest Romulo het veld verlaten met een gescheurde voorste kruisband aan de rechterknie. Daarmee staat hij zeker een halfjaar langs de kant, de revalidatieperiode kan oplopen tot negen maanden. Romulo, afgelopen week nog trefzeker in het Champions League-duel met FC Barcelona (3-2 verlies), wordt volgens de club in Duitsland geopereerd aan zijn kwetsuur.

“Het is voor mij de eerste keer dat ik te maken heb met een zware blessure,” vertelde Romulo. “Het was aan het eind van de wedstrijd, bij een corner sprong ik en bij het landen viel mijn tegenstander op mijn knie.”
De middenvelder tekende in juni een vierjarig contract in Moskou. De Russische club plukte Romulo weg bij het Braziliaanse Vasco da Gama. Het wegvallen van de voetballer is een streep door de rekening van de club, die in Europa aan de weg hoopt te timmeren.
Ook voor Brazilië komt deze blessure, met het oog op de Confederations Cup 2013, zeer ongelegen. Tijdens de Olympische Spelen in Londen, waar Brazilië zilver won,  bleek Romulo samen met  Sandro goed uit de voeten te kunnen op het middenveld.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie