Roda JC verdediger Dijkhuizen scheurt kruisband

Roda JC verdediger Dijkhuizen scheurt kruisband

11 april 2016

 

Roda JC verdediger Henk Dijkhuizen heeft in het duel met PEC Zwolle (3-1 nederlaag) van afgelopen vrijdag een flinke blessure opgelopen. Uit diagnose is gebleken dat de rechtsback de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft afgescheurd. Dit werd maandag door Roda JC bevestigd op de clubwebsite.

In de 20ste minuut van het duel tegen de Zwollenaren raakte de 23-jarige Dijkhuizen, in een onschuldig duel met PEC-speler Queensy Menig, geblesseerd. Zo erg dat hij middels een brancard van het veld moest worden gedragen.

‘Hij wordt nu op korte termijn geopereerd’, melden de Limburgers op de clubsite. ‘Dijkhuizen wacht vervolgens een lange revalidatieperiode en zal dit seizoen zeker niet meer in actie komen.’

De voormalig Oranje-jeugdinternational kwam dit seizoen in 23 competitiewedstrijden in actie namens Roda, de club waarmee de voormalig verdediger van Sparta Rotterdam vorig seizoen naar de Eredivisie promoveerde.Het is nog onduidelijk of hij volgend seizoen in Kerkrade speelt, want Roda JC zegde voor 1 april het aflopende contract van Dijkhuizen formeel op.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie