Roda JC-aanvaller Djim heeft kruisband afgescheurd

Roda JC-aanvaller Djim heeft kruisband afgescheurd

6 oktober 2017

 

Roda JC-speler Célestin Djim komt dit seizoen niet meer in actie. De aanvaller heeft zijn voorste kruisband afgescheurd, zo bleek vandaag uit een mri-scan. Gisteren in de oefenwedstrijd tegen Sint Truiden (2-0 verlies) ging het mis voor hem. Roda-trainer Robert Molenaar gaf direct na afloop al aan dat er voor het ergste gevreesd werd. Roda gaat nu samen met de aanvaller kijken waar hij het beste geopereerd kan worden.

Dat betekent dat 22-jarige tot Belg genaturaliseerde aanvaller lang uit de roulatie is. Djim speelde donderdag met Roda JC tegen het Belgische Sint Truiden en viel halverwege de tweede helft geblesseerd uit nadat bij een actie zijn knie bleef staan. De aanvaller kermde het vervolgens uit van de pijn.

Djim kwam dit seizoen tot nu toe twee keer in actie voor Roda. In het competitieduel tegen PSV deed de Belg het laatste kwartier mee en in de beker tegen Capelle viel hij eveneens 15 minuten voor tijd in. In dat laatste duel scoorde de invaller twee keer.

Djim kwam halverwege vorig jaar over van het tweede team van FC Porto. Vorig seizoen werd hij op advies van Huub Stevens bij de selectie van het 1e elftal gehaald tijdens de nacompetitie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie