Roberto Baggio verpulvert wereldrecord: rentree na 81 dagen

Roberto Baggio verpulvert wereldrecord: rentree na 81 dagen

22 april 2002

 

Roberto Baggio vierde zondag zijn rentree bij Brescia. De Goddelijke Paardenstaart brak daarmee het wereldrecord van Carlo Nervo, die honderd dagen na zijn operatie alweer in het elftal van Bologna stond. Baggio flikte dat slechts 81 dagen na zijn kruisbandoperatie.

Zijn rentree voor eigen publiek kwam in de 70ste minuut. Begeleid door een staande ovatie betrad Baggio het veld van Stadio Rigamonti. Josep Guardiola overhandigde hem direct de aanvoerdersband. In de ruim twintig minuten die volgden, scoorde de superster twee keer. Bij de eerste draaide hij fraai weg en schoot de 2-0 binnen. Bij de tweede goal hoefde hij de bal uit de rebound slechts over de lijn te werken.

Baggio bewees met zijn goals en met zijn bij vlagen briljante spel weer aardig fit te zijn. Voor zijn club Brescia is het meespelen van de 35-jarige fantasista van groot belang. In de tien wedstrijden die hij meespeelde bij de nog altijd tegen degradatie vechtende club, scoorde de nummer 10 tien keer en behaalde Brescia 19 punten. Zonder Baggio kwam de ploeg van trainer Carlo Mazzone in 22 duels niet verder dan 18 punten.

Na zijn twee goals tegen Fiorentina staat Baggio nu op 180 treffers in de Serie A. Geen enkele andere nog actieve speler maakte er zoveel. Gabriel Batistuta is Baggio’s naaste belager met 178 goals. In de ranglijst aller tijden moet Baggio echter vijf spelers voor laten. Silvio Piola, een ster uit het verre verleden, voert dat klassement met 274 goals aan.

Hoe overtuigend zijn cijfers ook zijn, toch is de kans uiterst klein dat Giovanni Trapattoni Baggio meeneemt naar het WK. De bondscoach van Italië liet vorige week al weten dat de rentree van Baggio te laat komt en dat hij alleen superfitte spelers wil meenemen naar Japan en Zuid-Korea. Aan Baggio nu de taak om hem alsnog aan het twijfelen te krijgen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
K.N.I.E. deel 38: Elçin Bayar
spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband