Rentree Owen met nederlaag

30 april 2007

Michael Owen heeft zijn rentree bij Newcastle United niet kunnen bekronen met een overwinning. Zijn club verloor maandag met 1-0 bij Reading.

Owen, in 2005 voor 24 miljoen euro overgenomen van Real Madrid, had niet meer gespeeld sinds de Engelse international bij het WK in juni een zware knieblessure opliep in het duel met Zweden.

Al na zeven minuten scoorde Owen, zij het in buitenspelpositie en dat was de arbitrage niet ontgaan. In de wedstrijd, die hij helemaal uitspeelde, onderscheidde Owen zich verder met enkele fraaie rushes, maar die leverden geen rendement op.

Dave Kitson trof kort na rust met een volley doel voor Reading, dat in zijn eerste seizoen op het hoogste niveau nog altijd in de race is voor een UEFA Cup-ticket.