Rentree Damen na 20 maanden

Rentree Damen na 20 maanden

11 november 2016

 

Alessandro Damen heeft woensdag zijn rentree gemaakt na een afwezigheid van liefst twintig maanden. De doelman van Excelsior speelde mee tijdens een oefenduel met de nationale ploeg van Curaçao.

“Dit is fantastisch, hier werk je twintig maanden voor”, aldus een breed lachende Damen in gesprek met RTV Rijnmond. In april 2015 scheurde hij een kruisband in zijn knie af. Na acht maanden revalideren ging het bij de derde groepstraining opnieuw mis. Damen scheurde toen zijn linker voorste kruisband af.

“Na die tweede blessure was ik wel even een paar dagen goed down, maar op een gegeven moment moet je de knop omzetten”, vertelt de 26-jarige sluitpost nu. “Dan zet je datums op de kalender wanneer je weer ongeveer fit kan zijn. En is het weer volle bak positief vooruit.”

Damen kwam in de zomer van 2014 over van de amateurs van De Meern. Na een aanpassingsperiode veroverde hij een basisplaats en speelde tot dusver 13 wedstrijden. “Je loopt in die anderhalf jaar natuurlijk wel een bepaalde ontwikkeling mis. Ik had veel wedstrijden kunnen spelen. Maar je verleert het niet, ik ben ervan overtuigd dat ik terugkom op het niveau dat ik toen had.”

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord