Rendla heeft zware blessure geaccepteerd

Rendla heeft zware blessure geaccepteerd

24 april 2012

 

Andrej Rendla kwam vijf jaar geleden op zestienjarige leeftijd als potentiële topper naar FC Twente. De Slowaak is inmiddels diverse zware knieblessures en operaties verder en in juli moet hij weer onder het mes.

Rendla (21) raakte in januari 2008 voor het eerst ernstig geblesseerd aan zijn kruisband. Eenmaal weer fit sloeg het noodlot opnieuw toe en moest de aanvaller een heel seizoen toekijken. Begin 2010 is het weer raak en in de zomer leent Twente Rendla uit aan Heracles Almelo. Dat verblijf is mede door blessures ook niet wat het had moeten zijn.

Terug bij zijn eigenlijke werkgever speelt Rendla in het tweede elftal de pannen van het dak, totdat hij in november 2011 voor de derde keer zwaar geblesseerd raakt aan zijn knie. Rendla heeft het er maanden later nog altijd moeilijk mee. “Maar mentaal heb ik de knop inmiddels wel omgezet, hoe zwaar het ook is”, reageert hij in TC/Tubantia.

Rendla is in februari in Amerika geopereerd aan zijn knie. In juli wacht hem opnieuw een medische ingreep. “En daarna begint de revalidatie. Die duurt normaal gesproken negen maanden”, vertelt Rendla. Dat betekent dat de Slowaak, als het hem eens een keer niet tegenzit, in het seizoen 2013/14 pas weer kan aansluiten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie