Real Madrid verdediger Alaba scheurt voorste kruisband

Real Madrid verdediger Alaba scheurt voorste kruisband

17 december 2023

David Alaba heeft zijn voorste kruisband in zijn linkerknie gescheurd, zo maakt Real Madrid bekend. “Na de tests die zijn uitgevoerd bij onze speler David Alaba is bij hem een scheur van de voorste kruisband van zijn linkerknie vastgesteld. De speler zal de komende dagen een operatie ondergaan”, laat Real Madrid weten.

 

 

Slecht nieuws dus voor Alaba, Real Madrid en Oostenrijk. Na ongeveer dertig minuten spelen in de thuiswedstrijd tegen Villarreal(4-1 winst) sloeg het noodlot voor de Oostenrijker toe. De 31-jarige Alaba raakte geblesseerd tijdens het druk zetten op de bal waarbij hij zicht verstapt. Aan zijn gezichtsuitdrukking bleek dat het om een ernstige kwetsuur gaat.

 

 

Voor Real Madrid is het een bijzonder hard gelach. David Alaba is een vaste waarde onder trainer Carlo Ancelotti. David Alaba is de derde speler in 4 maanden van Real Madrid die deze zware blessure overkomt. Eerder dit seizoen scheurde Thibaut Courtois en Éder Militão ook hun voorste kruisband.

“Alaba heeft zijn kruisband gescheurd en het is heel triest nieuws”, reageerde Ancelotti na afloop op de persconferentie. “Het is heel triest. Ik heb nooit eerder meegemaakt dat drie spelers binnen vier maanden met zo’n blessure zijn uitgevallen… Het is ongelooflijk.”

 

 

Alaba is basisspeler bij Real en speelt sinds de zomer van 2021 voor ‘De Koninklijke’. De centrumverdediger speelde dit seizoen zeventien wedstrijden voor de Spaanse grootmacht. Daarin tekende hij voor twee assists.

Real wilde aanvankelijk niet de markt op om een nieuwe centrale verdediger aan te trekken, maar gaat dit naar alle waarschijnlijkheid nu alsnog doen. “We zullen de komende dagen bekijken of we iemand aan kunnen trekken in januari”, aldus Ancelotti.

 

 

Alaba is al jaren de vedette en aanvoerder van Oostenrijk en speelde meer dan 100 Interlands voor zijn land. De Oostenrijker kan niet meedoen aan het EK 2024. Voor een kruisbandblessure staat doorgaans een herstelperiode van een maand of acht à negen. Oostenrijk neemt het naast het Nederlands elftal op het EK ook op tegen Frankrijk en één van de volgende vier landen, die onderling nog strijden om een plek op het eindtoernooi: Polen, Wales, Finland of Estland.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie