Real Madrid verdediger Militao scheurt kruisband

Real Madrid verdediger Militao scheurt kruisband

13 augustus 2023

Slecht nieuws voor Éder Militão. De verdediger van Real Madrid en Brazilië heeft zaterdag in de competitiewedstrijd uit bij Athletic Club zijn voorste kruisband afgescheurd. Dat bevestigt Real Madrid op hun website.

De 25-jarige verdediger verloor in de tweede helft zijn balans na een verdedigende actie met Oihan Sancet. Hij verliet op op eigen kracht en in tranen het veld verlaten. De Braziliaan werd in de vijftigste minuut vervangen door Antonio Rüdiger. Na afloop sprak trainer Carlo Ancelotti direct zijn zorgen uit.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband)

Vandaag wezen scans uit dat de 25-jarige Militao de voorste kruisband van zijn linkernie heeft gescheurd. De Braziliaan wordt een van de komende dagen geopereerd en staat vervolgens voor een maandenlange revalidatie.

Opnieuw dus een zware tegenslag voor Real na volgende zware kruisbandblessure. ‘De Koninklijke’ moet het nu maanden stellen zonder twee spelers die normaliter in de basis staan. Eerder deze week heeft doelman Thibaut Courtois namelijk al een kruisbandblessure opgelopen.

Lotgenoot Thibaut Courtois stak zijn ploegmaat alvast een hart onder de riem: “Veel sterkte vriend, we zullen samen vechten”.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
nederland
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
engeland
Zware knieblessure Jurriën Timber