Rafinha succesvol geopereerd aan linkerknie

Rafinha succesvol geopereerd aan linkerknie

4 december 2018

 

Rafinha is dinsdag succesvol geopereerd aan zijn linker knie. Barcelona zal middenvelder ongeveer zes maanden moeten missen, dat maakt de Catalaanse club bekend.

 

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

#Repost @rafinhaaa93 ・・・ Day 1. ?????? #Stronger

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband) op

Op 24 november in de Spaanse topper tegen Atletico Madrid scheurde  de 25-jarige Braziliaan zijn voorste kruisband van de linkerknie. Tijdens de rust van de wedstrijd tegen Atletico Madrid (1-1) kwam Rafinha, in het veld voor de geblesseerde Sergi Roberto. Hij speelde de wedstrijd uit maar na de wedstrijd bleek dat de Braziliaan niet ongehavend uit de strijd was gekomen.

In september 2015 scheurde Rafinha de voorset kruisband in zijn andere knie. In de Champions League wedstrijd tegen AS Roma ging het mis. Zijn rentree maakte hij toen na 202 dagen.
Ook in 2017 revalideerde de middenvelder lange tijd van een knieblessure (meniscus). Hierdoor speelde hij 290 dagen geen wedstrijd.

Tweevoudig international, zoon van oud-Braziliaans international Mazinho en broer van Bayern München middenvelder Thiago Alcantara, kwam dit seizoen acht keer in actie voor de Catalaanse grootmacht, waarvan vijf keer als basisspeler.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie