PSV'er Jozefzoon rest van het seizoen uitgeschakeld

PSV'er Jozefzoon rest van het seizoen uitgeschakeld

21 januari 2015

 

PSV kan de rest van het seizoen niet meer beschikken over Florian Jozefzoon. De aanvaller heeft zaterdag in het met 1-0 gewonnen duel bij Vitesse een zware knieblessure opgelopen.

In eerste instantie leek de schade mee te vallen, maar bij MRI-onderzoek bleek de voorste kruisband flink beschadigd. Afgelopen maandag ging de knie onder de MRI, uit die scan bleek woensdag dat er ‘letsel is aan de voorste kruisband van de rechterknie’, aldus PSV. Jozefzoon moet worden geopereerd. Het herstel vergt zes tot negen maanden. Dat betekent dat de aanvaller zich moet gaan richten op volgend seizoen.

De 23-jarige Jozefzoon kwam zaterdag in Arnhem na 72 minuten in het veld voor Luciano Narsingh. Hij kreeg vlak voor tijd een tik op zijn knie maar hij speelde de wedstrijd uit. Na afloop gaf hij aan last te hebben van zijn knie. De voormalige jeugdinternational ontbrak daardoor dinsdag in Kerkrade, waar PSV in het bekertoernooi werd verslagen door Roda JC (3-2).

 


 

De oud-speler van Ajax, NAC en RKC kwam dit seizoen, zijn tweede voor PSV, tot ruim twintig officiële wedstrijden. In de competitie is hij in vijftien competitieduels goed geweest voor twee goals voor de ploeg van trainer Phillip Cocu. Mogelijk gaat PSV na het wegvallen van Jozefzoon in deze transferperiode nog op zoek naar een extra aanvaller.

Jozefzoon: ‘Ik ga er alles aan doen hier sterker uit te komen’
Florian Jozefzoon vindt het ‘verschrikkelijk’ dat hij zes tot negen maanden aan de kant staat door een knieblessure. ‘Ik gleed uit, Ibarra viel op mijn knie’, beschrijft Jozefzoon het fatale moment tegenover Voetbal International. ‘Toen ik op wilde staan, voelde ik dat mijn knie vast zat. Daarna ben ik toch verder gegaan en kreeg ik nog twee ballen, maar het ging echt niet.’

‘De knie was instabiel’, aldus de aanvaller. ‘Maandag heb ik een scan laten maken en vandaag kwam de uitslag. Verschrikkelijk. Het seizoen zit erop. Ik ga er nu alles aan doen om hier sterker uit te komen.’

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon