PSV speler Richy Ledezma scheurt kruisband

PSV speler Richy Ledezma scheurt kruisband

11 december 2020

 

Slecht nieuws voor Richy (Richard) Ledezma en PSV. De 20-jarige aanvallende middenvelder heeft zijn voorste kruisband gescheurd van zijn rechterknie. De Amerikaan komt daardoor niet meer in actie dit seizoen, meldt de Eindhovense club.

Donderdag raakte Ledezma geblesseerd in het Europa League-duel met Omonia Nicosia (4-0). Het talent uit Amerika, die zijn Europese basisdebuut maakte voor PSV, verdraaide na een kwartier spelen zijn knie in een onschuldig duel om de bal. Na afloop sprak Trainer Roger Schmidt direct al zijn zorgen uit. “We houden rekening met een ernstige blessure. Hij had veel pijn op dat moment en na de wedstrijd.”

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband)

Vandaag is uit onderzoek gebleken dat Ledezma dus een zware knieblessure heeft opgelopen. Hij staat naar verwachting zes tot negen maanden aan de kant. De aanvallende middenvelder was de afgelopen weken juist aangesloten bij de A-selectie van PSV. Ledezma kwam dit seizoen al drie keer in actie in de Eredivisie onder trainer Roger Schmidt. Onlangs maakte hij zijn debuut voor USA tegen Panama waar hij mocht invallen en direct twee assists verzorgde.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie