Philippe Marquis: "What ACL?"

Philippe Marquis: "What ACL?"

13 februari 2017

 

 
What ACL? KeepFighting?
(Welke kruisband?) stond op een van zijn handschoenen. Achtste plaats behaalde Marquis in de kwalificatie, een klein medisch wonder.
 

8 januari 2018
Vier jaar lang bereidde de Canadees Philippe Marquis zich voor op de Olympische Winterspelen 2018 in PyeongChang. Maar dan… op 8 januari 2018, vier weken voordat de Spelen beginnen ( 9 februari), scheurt hij tijdens een training voor de World Cup in Deer Valley (Utah) zijn voorste kruisband in zijn rechterknie.

9 februari 2018
De 28-jarige Marquis wilde zich niet laten opereren (“Weet je wel hoelang er voor dat herstel staat?”) en wilde persé naar PyeongChang. Op vrijdagochtend 9 februari startte Marquis op het Phoenix Snow Park met een gescheurde voorste kruisband aan de Olympische kwalificatie wedstrijden. En hij zette een mooie score neer van 77.77 en kwalificeerde zich voor de Moguls Freestyle Skiing finale op maandag 12 februari!

 

Moguls Freestyle Skiing
Wat? Moguls Skiing? Ja inderdaad. Kijk hieronder de beelden van Moguls en kijk naar de knieën. 235 meter afdalen in ongeveer 25 seconden met tussendoor twee sprongen met bijbehorende trucs, swingende ski’s en veel kans op blessures. De ski’s, strak naast elkaar, langs de hoeken van de sneeuwbulten, drieënhalve meter van elkaar. De benen van de freestyleskiërs veren zo’n zestig keer op, alsof de heuvels ze een schok geven. In een ideaal ritme laten sneeuw en skiër elkaar met rust, maar één verkeerde draai en de balans is weg.

 


Maandag 12 februari
Marquis startte in de finale als het underdog. Helaas…het duurde zes seconden voordat de knie van Philippe Marquis het definitief begaf. Zijn knie kon de landing na de eerste sprong niet aan en hij maakte een smak in de poeder. Het was een pijnlijk moment, ook voor toeschouwers in het Phoenix Snow Park. Zijn landgenoot Mikael Kingsbury won het goud!

Deel dit artikel

Meer nieuws

FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
Zware knieblessure Jurriën Timber
Zware knieblessure Jurriën Timber
Aston Villa verdediger Mings loopt kruisbandblessure op
Aston Villa verdediger Mings loopt kruisbandblessure op