Petter Andersson: "Groot moment voor mij"

Petter Andersson: "Groot moment voor mij"

24 oktober 2010

 

Eindelijk was het dan zover. Na 21 maanden revalideren mocht Petter Andersson weer zijn eerste minuten in een officiële wedstrijd voor FC Groningen maken. In de 83e minuut van de uitwedstrijd tegen NEC kwam de Zweed in het veld voor Nicklas Pedersen. In een wedstrijd die een grote teleurstelling bleek voor FC Groningen, werd het voor één man desondanks toch een speciale avond.

Andersson besefte het nog niet allemaal toen hij van het veld stapte, maar voor de camera van Eredivisie Live kwam het besef langzaam binnen druppelen. Barbara Barend vroeg aan de Zweed hoe hij het moment had ervaren: “Het was een groot moment voor mij, na twee kruisbandblessures en twee jaar zonder voetbal.”

De teleurstelling voor het slechte resultaat overheerste, maar toch liet Andersson doorschemeren wel persoonlijk een lekker gevoel overgehouden te hebben aan de avond. De Zweed wist namelijk zijn doelpuntje mee te pikken. “Het doelpunt is leuk voor mij, het is alleen jammer van de uitslag.” Het was voor Andersson niet makkelijk om na een tweede kruisbandblessure zijn hoofd weer naar het voetbal te zetten: “Ik had moeite het mentaal weer op te pakken, maar na drie maanden mocht ik eindelijk weer lopen op het veld. Hierdoor kreeg ik het vertrouwen en de zin om te voetballen weer terug”, aldus Andersson.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie