Opnieuw tegenslag voor Redondo

Opnieuw tegenslag voor Redondo

7 juli 2002

 

In de aanloop naar de voorbereiding op het nieuwe seizoen noemde trainer Carlo Ancelotti hem nog treffend ‘de grootste aankoop van deze zomer’. Maar nog geen week nadat AC Milan aan de gang is, moet Fernando Redondo weer vrezen voor een operatie aan zijn rechterknie.

Eindelijk leek er een einde te zijn gekomen aan de lange periode van blessureleed van de Argentijnse middenvelder. Vol goede moed begon Redondo aan zijn derde seizoen bij de rossoneri. Sinds zijn overgang in de zomer van 2000 speelde de spelverdeler nog geen minuut voor zijn nieuwe werkgever in een echte wedstrijd. Vorig seizoen weigerde Redondo daarom nog salaris te ontvangen van zijn club.

De blijdschap bij Milan om nu wel gebruik te kunnen maken van de diensten van de linkspoot was groot. Maar een paar dagen na de start van de voorbereiding, bleek Redondo’s knie toch nog niet in orde. De medische staf van Milan sluit zelfs niet uit dat hij nogmaals geopereerd zal moeten worden aan het gewricht. Onderzoek bij de Belgische dokter Martens, die Gullit en Van Basten in het verleden opereerde, en een second opninion bij de Franse specialist Saillant, die Ronaldo begeleidde bij zijn herstel, moet uitwijzen of de vrees van Milan terecht is.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie