Opnieuw gescheurde kruisband voor Estavana Polman

Opnieuw gescheurde kruisband voor Estavana Polman

29 juni 2021

 

Op dinsdagavond 11 mei, ruim twee maanden voor de start van de Olympische Spelen, is Estavana Polman opnieuw zwaar geblesseerd geraakt aan haar rechterknie. Ze heeft schade opgelopen aan haar voorste kruisband en haar meniscus.

De sterspeelster van de Nederlandse handbalsters blesseerde zich in de wedstrijd van haar club Esbjerg tegen Odense in de halve finales van de Deense competitie. Het gaat opnieuw om de knie waarvan ze vorig jaar haar kruisband scheurde.

De schade aan de knie was niet meteen duidelijk maar direct werd het ergste gevreesd. Polman had veel pijn. De 28-jarige Arnhemse schreeuwde het uit en sloeg op de grond. Twee teamgenoten droegen haar van het veld af richting de kleedkamer. “Natuurlijk heeft onze fysiotherapeut haar meteen onderzocht, maar het is moeilijk om nu al iets over de blessure te zeggen”, zegt trainer Jesper Jensen van Polmans club Esbjerg tegen TV2. “We zullen een scan van de knie nodig hebben om duidelijkheid te krijgen. Dat kan misschien nog drie of vier dagen duren.”
Een dag later liet Polman een MRI-scan maken. Daaruit bleek dat het gaat om een meniscus- en kruisbandblessure. Het eerste plan was om niet te opereren en er zou per week worden bekeken hoe het herstel verloopt.

 

Voor de tweede keer in één jaar heeft Estavana Polman een knieoperatie ondergaan.
“Het herstel duurt waarschijnlijk nog langer dan de eerste keer”, zegt Polman. Hoe haar ingreep er precies uitziet, weet Polman nog niet. “Ik heb dezelfde chirurg als de vorige keer. Hij kent mijn knie van binnen en van buiten. Er moet een nieuwe kruisband in, misschien ook een extra bandje. Als ik na de operatie weer wakker word, zie ik wel wat er is gebeurd. Daarna gaan we weer beuken. Verstand op nul en gaan met die banaan.”
Op dinsdag 29 juni is Polman opnieuw geopereerd aan de knie.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Estavana Polman (@estavana)

 

Rentree binnen 8 maanden
In maart maakte Polman haar rentree. Nadat ze eind juli, acht maanden daarvoor, de kruisband van haar rechterknie afscheurde. Door de eerste blessure moest Polman het EK missen. Ze had als doel om de Olympische spelen in Tokyo in juli 2021 te halen. Helaas moet zij dit dus uit haar hoofd zetten.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle