Estavana Polman scheurt voorste kruisband

Estavana Polman scheurt voorste kruisband

1 augustus 2020

 

Handbalster Estavana Polman heeft een zware knieblessure opgelopen en is voorlopig uitgeschakeld. De speelster van Oranje en het Deense Esbjerg heeft haar voorste kruisband in haar rechterknie gescheurd.

Polman liep de blessure afgelopen donderdag op tijdens een training van haar club. Een scan in het ziekenhuis wees vervolgens de ernst van de blessure uit.

Polman vreesde de uitkomst al, laat ze weten in een reactie op de clubsite. ,,Ik voelde meteen dat het ernstig is. Dit is het risico van handballen. Ik probeer nu zo snel mogelijk geopereerd te worden, zodat ik kan beginnen met revalideren. Shit happens”, aldus de opbouwspeelster.

“Ik maakte een beweging en voelde gelijk dat het mis was”, zei de 27-jarige handbalster in een reactie in de uitzending van Langs de Lijn. “Het is even klote, als ik dat mag zeggen. Ik hoop dat ik zo snel mogelijk geopereerd kan worden en dan is het weer vooruit kijken.”

Polman zal in ieder geval minimaal zes maanden moeten revalideren en mist daarmee ook het EK in december. Vermoedelijk mist ze het hele seizoen in Denemarken. Wanneer ze haar rentree kan maken, kan Polman nog niet zeggen. “De Olympische Spelen, over een jaar, zijn een mooi doel. Maar het is nog afwachten wat ze bij de operatie verder vinden in de knie. Het is namelijk niet alleen de kruisband, er zijn nog meer dingen stuk.”

Vorig jaar won Polman met Nederland de wereldtitel en werd verkozen tot beste speelster van het toernooi. Eerder deze week kreeg ze ook van de internationale bond IHF een nominatie voor wereldspeelsters van het jaar.

Estavana Polman is al jaren een vaste waarde bij Oranje. In 2010 maakte ze haar debuut en ze speelde tot nu toe 134 interlands en maakte daarin 488 doelpunten. De gouden medaille op het WK van vorig jaar is haar grootste succes met Nederland.

Sinds 2013 is Polman actief bij die Deense grootmacht. Ze droeg daarvoor het shirt van Sønderjysk HK (2011-2013), VOC (2010-2011) en AAC 1899 (2005-2010).

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon