Operatie Ebi Smolarek geslaagd

Operatie Ebi Smolarek geslaagd

5 juni 2002

 

Ebi Smolarek mag woensdagmorgen alweer naar huis na een geslaagde operatie aan zijn voorste kruisband. Er wacht hem nu een revalidatie van minstens zes maanden. Zijn kraakbeen en meniscus waren onaangetast. Thuis mag hij gelijk de eerste oefeningen doen. Ebi Smolarek werd vorige week vrijdag in het ziekenhuis opgenomen en geopereerd door orthopeed Rien Heijboer, de clubarts van Feyenoord.

De 21-jarige Ebi Smolarek raakte op 23 maart aan zijn voorste kruisband geblesseerd in de uitwedstrijd tegen Sparta, die door Feyenoord ruim met 5-0 werd gewonnen. De kleine Pool viel tien minuten voor het einde in voor Kalou. Na het eerste balcontact dacht men aanvankelijk dat hij zijn knie verdraaide. Toen hij als gevolg daarvan vervolgens moest uitvallen en geen gebruik maakte van de rijdende ambulance kreeg hij van scheidsrechter Bossen de gele kaart. Een week later bleek dat Smolarek niet slechts simpel zijn knie had verdraaid, maar een beschadiging had opgelopen aan zijn voorste kruisband. Een blessure zoals ook Van Nistelrooy ooit opliep. Toen stond bijna zo goed als zeker vast dat hij het WK zou missen.

Smolarek was geselecteerd voor het Poolse nationale team. ‘Hij heeft nog wel alles in het werk gesteld om te revalideren zonder operatie in de hoop het WK alsnog te halen, maar volgens Rien Heijboer zou de kans van slagen daarop heel gering zijn geweest. In feite voorspelde de dokter dat hij binnen enkele maanden toch weer door die knie heen zou gaan en dat gebeurde net in de periode dat hij ervan verdacht werd cannabinol te hebben gebruikt. Dat was dubbel triest voor hem’, aldus Feyenoord-manager Jan D. Swart. ‘Maar die twee vervelende perioden zijn gelukkig nu achter de rug. Er is bewezen dat hij geen joint gerookt heeft. Inmiddels zelfs óók dat hij niet heeft meegerookt. Daarvan hebben we toevallig vandaag vanuit Zwitserland bericht gekregen. Het hogere cannabinol-gehalte is volledig te wijten aan het gebruik van reformprodukten. Het kreeg vandaag dus twee goeie berichten. Ook dat hij woensdagmorgen weer naar huis mag. Er zijn geen complicaties. Het kraakbeen en de meniscus van zijn rechterknie waren niet aangetast. Hij kan nu volledig gaan revalideren’.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie