Nicky Kuiper maakte na ruim zestien maanden blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht

Nicky Kuiper maakte na ruim zestien maanden blessureleed zijn rentree in de hoofdmacht

12 maart 2012

 

Het was een verwarrende situatie voor Nicky Kuiper (22) na de 3-1 nederlaag van FC Twente bij NEC. Natuurlijk baalde hij net zo hard als zijn ploeggenoten van het kostbare puntenverlies, maar tegelijkertijd was de linksback zielsgelukkig dat hij zijn rentree had gemaakt na ruim zestien maanden blessureleed. “Ik ben de enige bij ons die ook nog een beetje reden heeft tot vrolijkheid”, verwoordde Kuiper zijn tussen uitersten heen en weer springende gevoel.

Tot gisteren was de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag van 24 oktober 2010 het laatste optreden van Kuiper in de hoofdmacht van FC Twente geweest. In dat duel viel hij met een knieblessure uit, het begin van een lange lijdensweg.

“Het is een heerlijk gevoel om er weer helemaal bij te zijn. Het was een lange weg en ik heb hard moeten werken om weer op dit niveau te komen. Gelukkig ben ik er weer. Ik heb de tijd genomen om volledig te herstellen en ben de mensen van de club dankbaar voor het vertrouwen dat zij al die tijd in mij hebben gehad.
Twee opeenvolgende zware knieblessures had Kuiper. In totaal had hij al drie keer fors letsel aan de knie, in zijn nog relatief korte periode bij FC Twente. “Tot nu toe heeft het niet meegezeten. Nu ga ik er weer voor. Jammer dat ik met een nederlaag bij NEC moet beginnen. Ik stond er net in toen we de 3-0 tegen kregen. Daarna was er niet veel meer mogelijk.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie