NEC-aanvoerder Van Eijden scheurt kruisband

NEC-aanvoerder Van Eijden scheurt kruisband

4 juli 2021

 

Slecht nieuws voor Rens van Eijden en N.E.C. Nijmegen. N.E.C. is zijn aanvoerder langer kwijt dan aanvankelijk werd gedacht. Tijdens de training liep Van Eijden een zware knieblessure op. Nu blijkt dat de de 33-jarige verdediger zijn kruisband heeft gescheurd.

Hierdoor moet Van Eijden een streep zetten door een groot deel van het seizoen. Van Eijden wacht een revalidatie van zes tot negen maanden en is er mogelijk alleen in het slot van het seizoen bij.

Rens van Eijden vertelt op de site van N.E.C.: “Deze blessure is een zware tegenslag. Desondanks ben ik zowel fysiek als mentaal vastberaden om deze tegenslag te overwinnen. Het doel was natuurlijk om dit seizoen met N.E.C. in de Eredivisie te spelen en ik hoop middels een goedlopende revalidatie zo snel mogelijk weer een fysieke bijdrage te leveren met het team.”

Een seizoen waarin N.E.C. dus terugkeert in de Eredivisie, maar het lange tijd zonder zijn aanvoerder zal moeten stellen.
De verdediger keerde in 2018 terug bij N.E.C. na twee seizoenen bij AZ. Van Eijden ontbrak afgelopen jaargang een aantal keer door blessures en schorsingen en toen was het gemis al groot. Van Eijden wilde de Nijmeegse club terugbrengen naar de Eredivisie en dat lukte afgelopen seizoen, met als slotstuk de play-off-finale tegen NAC Breda (1-2).

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon