Middenvelder van Real Madrid en Duitsland scheurt voorste kruisband

Middenvelder van Real Madrid en Duitsland scheurt voorste kruisband

16 november 2013

 

Sami Khedira heeft vrijdagavond tijdens de oefeninterland tegen Italië een zware knieblessure opgelopen. De 26-jarige middenvelder van Duitsland en Real Madrid heeft zowel de voorste kruisband als een binnenband van zijn rechterknie afgescheurd, waardoor zijn deelname aan het WK 2014 in Brazilië ernstig in gevaar komt.

In het San Siro moest Khedira vrijdag in de 67ste minuut na een duel met Andrea Pirlo geblesseerd naar de kant. Hij werd onmiddellijk naar een ziekenhuis gebracht in Milaan voor onderzoek. Khedira wordt zaterdag nog geopereerd in de Duitse stad Augsburg, zo maakte zijn club Real Madrid bekend.

Teamarts Hans-Wilhelm Müller Wohlfahrt schetst wat de steunpilaar van de Duitse nationale ploeg te wachten staat. ‘Sami zal moeten worden geopereerd, maar we hebben de hoop dat hij bij de start van het WK weer volledig fit is.’

Mocht Khedira het WK niet halen, dan is het een groot gemis voor Die Mannschaft, zo stelt bondscoach Joachim Löw. ‘Dit is een zware tegenslag voor Sami en voor ons allemaal. Hij heeft zowel op als buiten het veld een enorme vechtersmentaliteit en is een echte persoonlijkheid’, aldus Löw over de middenvelder, die al sinds het WK 2010 een vaste basisplaats heeft.

Löw heeft er vertrouwen in dat Khedira ook tijdens de eindronde in Brazilië van de partij is. ‘Hij denkt altijd positief, dat gaat hem zeker helpen. Ik ben daarom ook optimistisch dat hij weer op tijd fit is voor de start van het WK in Brazilië. We duimen er met zijn allen voor dat de operatie goed verloopt en dat hij snel met zijn revalidatie kan beginnen.’

 Het nieuws zal ook een klap in het gezicht zijn voor Carlo Ancelotti. Khedira is bij zowel Real als Duitsland een onbetwiste basiskracht. Beide trainers zullen het de komende tijd zonder de Duitser met Tunesisch bloed moeten stellen.
Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie