Oranje Leeuwin Mandy van den Berg scheurt kruisband

Oranje Leeuwin Mandy van den Berg scheurt kruisband

13 maart 2019

 

Slecht nieuws voor Mandy van den Berg. Oranje Leeuwin Van den Berg, speelster van Valencia CF, heeft zondag in de wedstrijd tegen Albacete (2-0 winst) haar voorste kruisband in haar linkerknie afgescheurd. “Dit gaan we fiksen”, reageert de 28-jarige Van den Berg op de website van haar management.

Door deze blessure gaat er een streep door de WK-droom komende zomer voor Oranje international. Van den Berg was tot de zomer van 2017 een vaste waarde en zelfs aanvoerster van Oranje. Op het gewonnen EK 2017 in eigen land raakte ze echter haar basisplaats kwijt. In de finale tegen Denemarken (4-2) mocht Van den Berg kort voor tijd invallen. Samen met Sherida Spitse nam ze de beker in ontvangst. Een paar weken na het EK besloot Van den Berg zich, uit teleurstelling over haar ‘degradatie’ bij Oranje, niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Ze had begin dit jaar nog een gesprek met bondscoach Sarina Wiegman over een mogelijke rentree bij Oranje.

Van den Berg speelde in Nederland jarenlang bij ADO Den Haag. Na avonturen in Zweden en Noorwegen belandde ze in 2016 in Engeland, waar ze eerst voor Liverpool speelde en later voor Reading. Bij die laatste club liet ze in december 2017 haar contract ontbinden. Sinds de winter van 2018 bij Valencia.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Succes met je herstel ???⚽️ • #Repost @mandyvdberg4 ・・・ Op naar herstel! ?? ??????

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband) op

Rentree voor Mandy van den Berg

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Goed nieuws @mandyvdberg4 ??? • #Repost @mandyvdberg4 ・・・ ☀️ Back on the pitch! Het was echt niet altijd makkelijk, soms zelfs frustrerend, maar over het algemeen is het erg goed gegaan. ⁣ ⁣ Misschien klinkt het gek, toch is het zo..ik heb ook genoten van mijn revalidatie. De tijd is voorbij gevlogen en ik ben bevoorrecht dat ik weer kan en mag voetballen na ‘alleen’ maar een paar maanden revalideren. Er zijn mensen die nooit meer mogen voetballen, mensen die nooit meer kunnen voetballen en mensen die nooit hebben kunnen doen wat ze het liefst hadden willen doen. Je hoeft niet alles kapot te relativeren, maar ik kan zeggen dat als je zo nu en dan wel relativeert, dat het er allemaal een stuk beter uit ziet ?⁣ ⁣ Bevoorrecht dat ik weer mag spelen en ongelofelijk dankbaar voor de lieve mensen om mij heen. Mijn fantastische ouders waar ik de trots in hun ogen zie, die oneindig van me houden en mij altijd laten inzien wat er echt toe doet, zij zijn er altijd zoals alleen zij dat kunnen. Mijn geweldige vriendin die in die maanden al mijn emoties voorbij heeft zien komen en daar altijd weer vol begrip op reageerde, zij die er altijd is en zij die mij iedere dag weer laat voelen hoe het voelt om verliefd te zijn, en mijn bijzondere vrienden die altijd zijn gebleven en die er altijd zijn op welk bijzonder moment dan ook. Ik ben jullie eeuwig dankbaar! Ik hou van jullie!! ⁣❤️☀️ ⁣ Ook dank aan mijn club @vcf_femenino voor de begeleiding, mijn teamgenoten voor de support, mijn fysio’s en revalidatie coach voor het geduld & de samenwerking, de technische staf voor de minuten die ik het afgelopen weekend heb mogen maken en de rest van de medewerkers van de club voor de aanmoedigingen. ⁣ Lieve mensen, ook jullie bedankt, voor het meeleven, de support en de aanmoedigende berichtjes! Ik heb het enorm gewaardeerd! ⁣ ⁣ Liefs, Mandy ❤️

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband) op

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie