In Vrouwenvoetbal

13 maart 2019

 

Slecht nieuws voor Mandy van den Berg. Oranje Leeuwin Van den Berg, speelster van Valencia CF, heeft zondag in de wedstrijd tegen Albacete (2-0 winst) haar voorste kruisband in haar linkerknie afgescheurd. “Dit gaan we fiksen”, reageert de 28-jarige Van den Berg op de website van haar management.

Door deze blessure gaat er een streep door de WK-droom komende zomer voor Oranje international. Van den Berg was tot de zomer van 2017 een vaste waarde en zelfs aanvoerster van Oranje. Op het gewonnen EK 2017 in eigen land raakte ze echter haar basisplaats kwijt. In de finale tegen Denemarken (4-2) mocht Van den Berg kort voor tijd invallen. Samen met Sherida Spitse nam ze de beker in ontvangst. Een paar weken na het EK besloot Van den Berg zich, uit teleurstelling over haar ‘degradatie’ bij Oranje, niet langer beschikbaar te stellen voor de nationale ploeg. Ze had begin dit jaar nog een gesprek met bondscoach Sarina Wiegman over een mogelijke rentree bij Oranje.

Van den Berg speelde in Nederland jarenlang bij ADO Den Haag. Na avonturen in Zweden en Noorwegen belandde ze in 2016 in Engeland, waar ze eerst voor Liverpool speelde en later voor Reading. Bij die laatste club liet ze in december 2017 haar contract ontbinden. Sinds de winter van 2018 bij Valencia.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Succes met je herstel 💪🏻🍀⚽️ • #Repost @mandyvdberg4 ・・・ Op naar herstel! 💪🏼 🇳🇱🇪🇸🇬🇧

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband) op

Recente artikelen

Laat een reactie achter

0