Liverpool verdediger Matip scheurt kruisband

Liverpool verdediger Matip scheurt kruisband

7 december 2023

Slecht nieuws voor Joël Matip en Liverpool FC. De verdediger van Liverpool raakte zondag zwaar geblesseerd in het duel met Fulham. Onderzoek heeft uitgewezen dat de Kameroense international de voorste kruisband in zijn knie heeft afgescheurd. Matip komt dit seizoen niet meer in actie, meldt zijn club Liverpool.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door FC Kruisband (@fckruisband)

 

De verdediger raakte zondag in de wedstrijd tegen Fulham (4-3) geblesseerd. Jürgen Klopp, de trainer van Liverpool FC, bevestigde woensdag na de zege op Sheffield United in de persconferentie dat de verdediger dit seizoen niet meer in actie komt. “Het is een gescheurde voorste kruisband. Het is helaas wat ik tijdens het incident al dacht vanaf het eerste moment. Het is heel ongelukkig, maar het is wat het is”, besluit de Duitse manager.

Matip is al jaren de partner van Virgil van Dijk in de achterhoede bij de Reds, maar Virgil zal voorlopig aan een andere partner moeten wennen. “Ik heb medelijden met Joël en zijn familie, het doet pijn voor ons allemaal. Ik heb al contact met hem opgenomen. Wanneer hij ons nodig heeft, zullen wij er voor hem zijn.”, meldt de Oranje International van Dijk.
Ibrahima Konaté en Joe Gomez zijn de enige twee centrumverdedigers die Liverpool op het moment tot zijn beschikking heeft en zullen waarschijnlijk de plaats van Matip gaan invullen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie