Leonardo ontroostbaar na knieblessure

Leonardo ontroostbaar na knieblessure

14 november 2003

 

‘Ik moest erg huilen. Dit is de zwaarste blessure die ik heb gehad, het wordt moeilijk om terug komen’, aldus Feyenoords Leonardo Santiago in zijn dagboek op www.feyenoord.nl. De Braziliaan in Rotterdamse dienst scheurde afgelopen zondag tegen Volendam zijn kruisband af en komt de rest van het seizoen niet meer in actie.

Leonardo zal de komende drie weken nog rust houden, omdat alle vocht uit zijn knie te laten wegtrekken. Daarna zal worden bekeken of een operatie noodzakelijk is. ‘De kans is heel groot van wel, maar ik hoop natuurlijk dat het niet hoeft. Dat duur allemaal zoveel langer’, aldus Leonardo, die geen pijn heeft. ‘Alleen als ik draai of een onverwachte beweging maak, voel ik een steek.’

Het zit Leonardo bepaald tegen, want hij was juist op de weg terug van een andere blessure. ‘Het ging net zo goed, ik heb drie hele mooie weken gehad’, zegt hij op de website van Feyenoord. ‘Ik had vertrouwen en was goed bezig. Ik speelde tegen Teplice en daarna tegen Volendam in de basis. Ik was echt op de weg terug. En toen gebeurde dit. Ik moest erg huilen…’

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie