Kruisbandblessure Bakboord

Kruisbandblessure Bakboord

28 november 2019

 

Slecht nieuws voor Navajo Bakboord en Heracles Almelo. Bakboord mist waarschijnlijk de rest van het seizoen door een zware knieblessure.

De rechtsback van Heracles heeft zijn voorste kruisband afgescheurd tijdens een wedstrijd met Oranje onder 20 tegen Frankrijk onder 20.

“Dit komt hard aan, deze blessure is een nachtmerrie voor een voetballer”, laat de 20-jarige verdediger weten via de website van Heracles. “De knie is nu nog niet goed genoeg om meteen te opereren. Ik moet spiermassa opbouwen en als alles goed gaat word ik over twee weken geopereerd”, aldus Bakboord. “Het is zwaar, maar ik heb op de club en thuis de juiste mensen om me heen. Ik ga keihard aan mijn herstel werken.”

“Ik voelde een knak, het voelde meteen verkeerd”, omschrijft Bakboord het moment van vorige week op Tubantia.nl. Even hield hij hoop dat het mee zou vallen, maar tijdens een bezoek aan de kniespecialist bleek dat de voorste kruisband was afgescheurd”.

Bakboord kwam afgelopen zomer over van Ajax, waar hij sinds 2007 in de jeugdopleiding speelde. Dit seizoen stond Bakboord in negen van de veertien wedstrijden in de basis bij Heracles. Daarnaast viel hij nog een keer in.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie