Kruisband blessure: Naomi van As

Kruisband blessure: Naomi van As

Van een gescheurde kruisband tot wereldkampioen in 13 maanden

“COMPILATIE”

 

11 mei 2013: Naomi van As heeft de voorste kruisband van haar rechterknie afgescheurd.

Naomi van As is de komende tijd uit de roulatie. De aanvalster van Laren en Oranje heeft zaterdag in de tweede play-offwedstrijd tegen Den Bosch (1-1, Laren wint na shoot-outs) een zware knieblessure opgelopen. ‘Haar kruisband is volledig afgescheurd’, liet haar coach Maarten Gehner op hockey.nl weten.

Voormalig Wereldspeelster van het Jaar kwam in de eerste shoot-out in botsing met doelvrouw Lizzy Koeton van Den Bosch. “Naomi is na de wedstrijd naar het ziekenhuis in Amersfoort geweest voor een MRI-scan. Daarop bleek dat haar kruisband volledig is afgescheurd”, vertelt coach Maarten Gehner. “Heel triest voor haar en natuurlijk ook heftig voor de hele groep. Het komt rauw op ons dak vallen.

Gehner verwacht dat de 29-jarige Van As minstens zes maanden uit de roulatie is. De tophockeyster mist hierdoor sowieso de halve finale van de Hockey World League in Rotterdam, het Europees kampioenschap in het Belgische Boom en een groot deel van het nieuwe seizoen, dat in september begint.

 

Interview:


 

Blessure:

Bekijk hier: “RTL Late Night: Zo scheurde Naomi haar kruisband”

 

Revalidatie:


Bekijk hier: “NOS: Van As werkt aan herstel”

 

9 maart 2014: Rentree


 

14 juni 2014: Van As wint wereldtitel!

https://www.youtube.com/watch?v=1IwulPkUxeY

Bekijk hier: “NOS: Mijn 2014: Naomi van As”

 

Een jaar geleden lag Naomi van As op de bank. Ze had net een operatie aan haar knie ondergaan, nadat zij haar kruisband had afgescheurd. Zaterdag stond de speelster van Laren in haar geboortestad Den Haag met wereldbeker in haar handen. Van As kon haar gevoel over het winnen van de wereldtitel moeilijk onder woorden brengen.

‘Ik besef het niet helemaal’, zei de international na afloop. ‘Het is moeilijk uit te leggen. Blij. Ontlading. Het is toch waar je keihard voor traint met z’n allen en dan lukt het uiteindelijk. In je eigen land, in Den Haag. Het is zo mooi. Ongelooflijk. Ik ga er gewoon van genieten. Dit is het waar ik het voor gedaan heb.’

In euforie gingen de gedachten terug naar vorig jaar toen Van As ernstig geblesseerd raakte. ‘Het schiet door je hoofd. De emoties kwamen wel even los toen de wedstrijd voorbij was. De halve finale was precies een jaar geleden dat ik geopereerd werd. Een jaar geleden lag ik op de bank kon ik helemaal niks. Het is bizar.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie