Khedira hervat groepstraining bij Real

Khedira hervat groepstraining bij Real

13 april 2014

 

Goed nieuws voor Duitsland. Sami Khedira heeft zondag na vijf maanden de groepstraining bij Real Madrid weer hervat (foto’s). En dus kan de 27-jarige middenvelder mogelijk op tijd zijn hersteld van zijn kruisbandblessure om aan het WK in Brazilië deel te nemen. Real Madrid begon zondag aan de voorbereiding op de Spaanse bekerfinale tegen Barcelona, komende woensdag in Valencia.

Khedira liep de zware kwetsuur vorig jaar half november op in de oefeninterland tegen Italië. Sindsdien hing het erom of de controleur op het Duitse middenveld de mondiale eindronde in Brazilië wel of niet zou halen. Dat blijft vooralsnog onzeker, omdat nog niet duidelijk is wanneer Khedira zijn officiële rentree bij Real Madrid kan maken.

Khedira zelf zegt op de Real-website goede hoop te hebben op een tijdige terugkeer. ‘Ik voel dat het einde van mijn revalidatieperiode nabij is. Het moment dat ik kan terugkeren in het team is bijna daar. En dat motiveert me om te blijven vechten.’ Het leidt tot optimisme bij Olivier Bierhoff, teammanager van de Duitse nationale ploeg. ‘Als het zo doorgaat wordt werkelijkheid wat velen al uitgesloten hadden: dan zal Sami het WK meemaken.’

Bondscoach Joachim Löw zal de voortgang van Khedira met grote belangstelling gadeslaan. De in Tunesië geboren international vormt een belangrijke pion en bovendien kampten al meer sleutelspelers van Die Mannschaft dit seizoen met blessures, onder wie Bastian Schweinsteiger, Mats Hummels en Mario Gomez.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon