Ibrahimovic bij wedstrijd selectie Manchester United

Ibrahimovic bij wedstrijd selectie Manchester United

17 november 2017

 

Zlatan Ibrahimovic kan zaterdag zijn rentree maken na zijn voorste kruisband blessure bij Manchester United in de Premier League-wedstrijd tegen Newcastle United, zo heeft manager José Mourinho vrijdag bevestigd. ‘Welke spelers tegen Newcastle United hun rentree kunnen maken? Pogba, Ibrahimovic en Marcos Rojo’, zegt Mourinho vandaag in gesprek met MUTV.

https://youtu.be/lSqjNcgvZ_c?t=1m23s

Gisteren zei Mourinho al het volgende tegen Sky Sports over de 36-jarige Ibrahimovic: “Zoals we eigenlijk verwachten gaat zijn herstel sneller dan verwacht en zal hij nog dit kalenderjaar terug zijn op het veld. Hij kent een geweldig herstel. Zlatan is een leeuw, een echte vechter. Dat is een goede beschrijving van hem. Hij kan zich continu boos maken en dat is de reden dat hij al bijna terugkeert.”

Ibrahimovic, die vorig seizoen met 28 goals in 46 officiële duels indruk maakte in zijn eerste jaar bij United, liep in april een zware kruisbandblessure op in het uitduel met Anderlecht in de kwartfinale van de Europa League.

Ondanks de blessure van Ibrahimovic, die sinds oktober weer traint, besloot United in augustus om het aflopende contract van de Zweed met een jaar te verlengen nadat de club de optie in de verbintenis aanvankelijk niet lichtte.

De fans op Old Trafford zullen uitkijken naar de comeback van Ibrahimovic. Afgelopen maand liet de Zweed in gesprek met Sky Sports al weten dat hij nooit twijfels kende of hij zou terugkeren op niveau. ‘Het was makkelijk voor mij om terug te komen. Simpelweg omdat ik een uitdaging had’, zei de Zweed.

‘Ik had nog nooit een ernstige blessure gehad en allemaal zeiden ze: “Het is over, hij is te oud.” Tijdens mijn hele carrière zijn er altijd mensen geweest die aan mij twijfelden, maar dat triggert alleen maar. Het geeft mij energie, een uitdaging en doelen. Ik daag mijzelf uit hoever ik en mijn lichaam kunnen gaan. Dat was het makkelijkste.’

Met een fitte Ibrahimovic en Romelu Lukaku heeft Mourinho straks een luxeprobleem. Zo ziet de manager dat overigens zelf ook. ‘Er is pas een probleem als ik spelers heb die niet goed zijn.”
Na elf speelrondes in de Premier League heeft nummer twee Manchester United liefst acht punten minder dan koploper Manchester City.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord