Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters

Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters

Meer dan een pijnlijke knie

Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters.

17 december 2023

Het eindproduct van Tigo van der Heijden, Student journalistiek in Tilburg.

10 oktober 2023

FC Kruisband ontving een mail van Tigo. Hij had als ervaringsdeskundige en student journalistiek een interessant idee om een productie te maken over het mentale deel bij amateursporters met een kruisband blessure.

Samen met Tigo hebben we het idee verder besproken en uitgewerkt.
Een erg mooi resultaat heeft Tigo er van gemaakt en het geeft een interessante kijk op wat deze blessure met een amateur sporter doet!

Bedankt Tigo!

 

“Mijn naam is Tigo van der Heijden. Ik ben op het moment bezig met afstuderen en daarvoor wil ik graag een productie maken over de kruisbandblessure. Ik ben zelf ook een fanatiek amateurvoetballer en heb helaas twee weken terug te horen gekregen dat ik voor de tweede keer een voorste kruisband blessure heb opgelopen.

Mede hierom zou ik graag eens inzoomen op het mentale aspect van de blessure bij amateursporters. Iedereen kent wel iemand met deze blessure maar weet niet meer dan dat het vervelend is en een lang herstel vergt. In de productie die ik voor ogen heb zou ik graag eens inzoomen op de mentale kant, het sociale leven dat wegvalt, de angst en het mogelijke opgeven van de geliefde sport.

Ik vind FCKruisband.nl erg inspirerend en denk dat het voor iedereen met een voorste kruisband blessure een stukje duidelijkheid creëert en toch ook een beetje hoop geeft.” 

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon