Gavi scheurt voorste kruisband

Gavi scheurt voorste kruisband

19 november 2023

FC Barcelona en Gavi hebben zondagavond bijzonder slecht nieuws gekregen uit Valladolid. Tijdens de EK kwalificatie wedstrijd van de Spaanse nationale ploeg tegen Georgië moest Gavi de wedstrijd al binnen een half uur staken en gevreesd wordt dat de middenvelder van FC Barcelona zijn kruisband heeft afgescheurd van zijn rechterknie.

“De middenvelder van FC Barcelona en Spanje heeft zijn kruisband gescheurd, zo meldt zowel AS als MARCA”.

Tijdens een bal aanname in de 26ste minuut verstapt Gavi zich. Je ziet direct aan zijn reactie dat het pijn doet en dat het ernstig is. De 19-jarige Gavi is tijdens de wedstrijd meteen onderzocht door de medici. Volgens de Spaanse kranten werd de diagnose snel gesteld: een zware kruisbandblessure.

Morgen zullen er nog meer testen volgen maar het lijkt dat het seizoen van Gavi voorbij is. Dat is niet alleen zeer nadelig voor FC Barcelona, maar ook voor het Spaanse nationale team. De middenvelder, die zijn 26ste interland speelde, kan immers zo goed als zeker een streep zetten door zijn deelname aan het EK in Duitsland.

Bondscoach Luis de la Fuente kon na afloop nog niet bevestigen dat het om een kruisbandblessure gaat, maar daar wezen zijn reactie en geluiden in de Spaanse pers wel op. “Het is een heel moeilijk moment voor hem, voor zijn club, voor zijn teamgenoten, voor mij en voor de Spaanse voetbalbond. Wij zijn er allemaal kapot van”, sprak De la Fuente. “Dit is het lelijke deel van voetbal, het zijn oncontroleerbare omstandigheden. Gavi snapte zojuist niet dat dit hem kon overkomen. Niemand denkt dat hem zo’n ongeluk zal treffen, totdat het noodloet toeslaat. Ik ben verdrietig en geraakt door zijn pijn. Het leven leert ons dat we erg kwetsbaar zijn, maar we moeten verder.”

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops