Gabriel Heinze dicht bij rentree

Gabriel Heinze dicht bij rentree

11 april 2006

 

Gabriel Heinze maakt waarschijnlijk vrijdag zijn rentree in het eerste elftal van Manchester United in de thuiswedstrijd tegen Sunderland. De Argentijnse international zit sinds september aan de kant met een ernstige beschadiging aan zijn kruisbanden. Trainer Alex Ferguson verwacht dat Heinze voldoende is hersteld om vrijdag te spelen.

De 27-jarige Heinze raakte in het najaar geblesseerd in het Champions League-duel met Villarreal, bij een botsing met Jan Kromkamp. Sinds drie weken traint hij weer mee en hij maakt daarbij een goede indruk, zegt de Sir Alex Ferguson op de website van zijn club. “Hij tackelt als een tijger, heeft geweldig veel energie en zijn enthousiasme werkt aanstekelijk.”

Het ziet ernaar uit dat Heinze net op tijd is hersteld is om deel te nemen aan het wereldkampioenschap voetbal in Duitsland. De Argentijnse bondscoach José Pekerman liet eerder al weten dat de linksback nog altijd in zijn plannen voorkomt. Heinze en Kromkamp komen elkaar dan mogelijk opnieuw tegen. Argentinië is in Duitsland ingedeeld in een poule met Nederland, Ivoorkust en Servië en Montenegro.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops