FC Kruisband op TV bij Hart van Nederland

FC Kruisband op TV bij Hart van Nederland

Op maandag 16 december werd ik in de middag benaderd door SBS6 – Hart van Nederland. Nadat één dag daarvoor Oranje international Memphis Depay bij zijn club Olympique Lyon een voorste kruisband blessure had opgelopen was er deze dag veel aandacht en interesse over de kruisband blessure. Bijzonder dat er dan aan je gevraagd wordt of er een opname gemaakt mag worden waarin ik wat mag vertellen over FC Kruisband, de kruisband blessure en over het herstel van Memphis.

FC Kruisband op SBS 6 bij Hart van Nederland

16 december 2019

 

Krijgt Memphis Depay door blessure een plekje op ‘grootste kruisbandwebsite van de Benelux’?

De Nederlandse voetbalwereld is in rep en roer: Oranje zal het op het EK van komende zomer mogelijk zonder Memphis Depay moeten doen. De aanvaller liep zondag een zware kruisbandblessure op en is volgens zijn club Lyon zes maanden uitgeschakeld.

Jacco Zijl is orthopedisch chirurg bij het St. Antonius Ziekenhuis en ziet de situatie somber in. “Zes maanden herstel is erg kort dag. Normaal gesproken moet je na een operatie nog zeker zo’n negen tot twaalf maanden revalideren.”

Oranjefans hopen natuurlijk dat Depay na zes maanden op het EK staat, maar de kans dat hij het redt is volgens Zijl heel klein. “Je moet ook nog het biologische proces van je spieren opbouwen om weer wedstrijdfit te worden”, legt hij uit.

Eregalerij kruisbandwebsite
Jeroen van de Camp hoopt nu dat hij Depay kan toevoegen aan de eregalerij op fckruisband.nl. De oud-amateurvoetballer is de trotse eigenaar van de “grootste neutrale en onafhankelijke kruisband website van de Benelux”, waar hij kennis en informatie deelt over kruisbandblessures. Van de Camp weet alles van kruisbandblessures. Zelf scheurde hij namelijk drie keer zijn kruisband: in 2003, 2004 en 2009. Door zijn ervaringen heeft hij zich verdiept in sporters die een kruisbandblessure opgelopen hebben.

Op zijn eregalerij staan sporters die minimaal één kruisbandrevalidatie achter de rug en hebben daarna hele mooie prestaties behaald. Of Depay ook een plekje verdient, zal moeten blijken. Orthopedisch chirurg Jacco Zijl heeft nog een goed bedoeld advies voor de jonge speler. “Gun jezelf ook de tijd om goed te revalideren.”

 

Bron: HartvanNederland.nl

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie