FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi

FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi

20 november 2023

Vandaag is voor Gavi bevestigd wat gisteren al werd verwacht. De 19-jarige middenvelder van FC Barcelona heeft zijn voorste kruisband in zijn rechterknie gescheurd. Zondagavond tijdens de kwalificatie wedstrijd in Valladolid liep hij de zware knieblessure op. Spanje won met 3-1 won van Georgië.

FC Barcelona heeft op de clubwebsite bevestigd dat Gavi voorlopig niet inzetbaar is. De middenvelder heeft zijn voorste kruisband volledig afgescheurd, zo is gebleken uit onderzoek. Ook is er schade aan de meniscus geconstateerd. Gavi wordt de komende dagen geopereerd. Het Spaanse toptalent zal waarschijnlijk zo’n negen maanden uit de roulatie zijn.

Het seizoen is over voor Gavi. Het EK, dat in juni start, lijkt ook te vroeg te komen. In het gunstigste geval hoeft Gavi ‘maar’ zeven maanden te revalideren. Ook dan zou het toernooi onhaalbaar zijn.

Ook de Spaanse bond heeft het nieuws bevestigd. ‘Je zult terugkomen als een nog betere voetballer’, schrijft het op X.

Op deze beelden is te zien dat Gavi de blessure oploopt. In het eerste beeld zie je de blessure al ontstaan en in de tweede video (naar rechts klikken) zie je dat Gavi opnieuw door zijn knie gaat en hier waarschijnlijk de voorste kruisband afscheurt.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon