Falcao vandaag succesvol geopereerd

Falcao vandaag succesvol geopereerd

25 januari 2014

 

Radamel Falcao is vandaag succesvol geopereerd aan zijn voorste kruisband. De Colombiaanse spits raakte afgelopen week zwaar geblesseerd en daardoor lijkt het  restant van dit seizoen en het WK, dat start op 12 juni, aan de Colombiaanse superspits voorbij te gaan.
Maar zijn behandeld arts biedt een sprankje hoop. José Carlos Noronha denkt dat Falcao vijftig procent kans heeft om het WK te halen.

Eerder deze week scheurde Falcao zijn voorste kruisband in zijn linkerknie in het bekerduel met Mont d’or Azergues. De spits ging daarop zaterdag onder het mes bij Noronha, die wordt ingehuurd door Gestifute. Dat is het zaakwaarnemersbureau van Jorge Mendes, die tevens makelaar is van Falcao.

Op een persconferentie lichtte Noronha de kansen van Falcao op deelname aan het WK toe. ‘Hij heeft een kans van vijftig procent om aanwezig te zijn. De operatie ging goed, maar zijn herstel hangt af van verschillende factoren. Volgens de boeken kost het acht tot tien maanden om van deze kwetsuur te herstellen, maar er zijn voorbeelden van spelers die na vier maanden alweer in actie kwamen.’

 

Pepe
Noronha heeft een goede reputatie op het gebied van knieblessures. Zo zorgde hij ervoor dat Pepe snel genoeg herstelde van een kruisbandkwetsuur om deel te nemen aan het WK 2010. De Portugese mandekker scheurde medio december 2009 de kruisband in zijn rechterknie af en exact vijf maanden en tien dagen later keerde hij terug in de Portugese selectie. Hij speelde uiteindelijk twee duels op het WK.

Falcao heeft echter minder tijd om te herstellen van zijn blessure dan Pepe destijds. Colombia speelt over exact vier maanden en negentien dagen al zijn eerste wedstrijd op het WK. Zelf lijkt hij de hoop nog niet opgegeven te hebben… Falcao zei voor de ingreep al dat hij de hoop op het WK nog niet helemaal had opgegeven, als was die “zo klein als een mosterdzaadje”.

Deel dit artikel

Meer nieuws

nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon
afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: Keuze van pees voor nieuwe kruisband van invloed op de kans op een cyclops