Falcao dus toch niet naar het WK

Falcao dus toch niet naar het WK

3 juni 2014

 

Radamel Falcao ontbreekt op het WK. José Pékerman, bondscoach van Colombia, heeft de spits niet opgenomen in zijn WK-selectie. Falcao liep in januari een kruisband blessure op en bleek dus niet tijdig fit.

Falcao behoorde wel tot de voorselectie van Colombia, maar uiteindelijk durfde Pékerman de gok met de spits van AS Monaco niet aan. ‘Vandaag voel ik me fysiek prima in orde, maar ik weet niet zeker of het slim is om te spelen op het WK’, reageerde Falcao. ‘Dit is denk ik de meest verstandige beslissing die ik kan nemen.’

Eind januari scheurde de topscorer, in de kwalificaties goed voor negen goals, zijn voorste kruisband af. Normaal gesproken duurt het herstel van zo’n blessure 6 tot 9 maanden en zou de Colombiaan het WK vrijwel zeker missen. Toch verliep de revalidatie dusdanig snel dat Falcao en heel Colombia hoop kregen dat hij op tijd zou zijn hersteld voor de mondiale titelstrijd.

Twee weken geleden reisde de 28-jarige Falcao nog naar Argentinië om zich bij zijn teamgenoten te voegen die op trainingskamp waren. Helemaal als een enorme verrassing komt dat nieuws voor Falcao niet, want eind mei gaf hij al aan dat het hem niet zou lukken om op tijd 100% fit te raken.

Overigens heeft Pékerman met Carlos Bacca (Sevilla), Jackson Martínez (FC Porto) en Adrián Ramos (Hertha BSC) drie uitstekende alternatieven voor Falcao in de punt van de aanval, terwijl vanaf het middenveld Juan Guillermo Cuadrado (Fiorentina), Fredy Guarín (Internazionale), Juan Fernando Quintero (FC Porto) en James Rodríguez (AS Monaco) voor veel gevaar kunnen zorgen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord
nederland
Kruisbandblessure voor Ajax-verdediger Ávila
flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle