Excelsior-doelman Damen scheurt kruisband

Excelsior-doelman Damen scheurt kruisband

16 april 2015

 

Alessandro Damen komt dit seizoen niet meer in actie voor Excelsior. De doelman heeft een scheurtje in de kruisband van zijn rechter knie  en wordt eind april geopereerd.

De 24-jarige Damen wacht een revalidatie van negen maanden, waardoor hij pas in 2016 weer aan voetballen toekomt. “Een flinke streep door de rekening voor ons, maar vooral ook voor hemzelf”, aldus trainer Marinus Dijkhuizen over het wegvallen van de goalie.

“Ik was lekker bezig de laatste tijd, heb veel wedstrijden gespeeld en dat ging goed. En dan gebeurt dit, tijdens een training”, reageert Damen op de officiële website van Excelsior. “Er kwam een hoge bal van de zijkant en ik ging de lucht in. Bij de landing klapte ik vervolgens door mijn knie. Ik voelde direct beweging in mijn knie, maar de pijn bleef uit. Na de training werd mijn knie echter steeds dikker en dan weet je dat er iets aan de hand is.”

De ochtend erna ging Damen langs bij fysiotherapeut Adrie Poldervaart. “We keken elkaar aan en wisten eigenlijk genoeg. Toch had ik toen nog niet het idee dat het zo erg zou zijn. Mijn knie bleef echter dik en stijf en uit een MRI-scan bleek vervolgens dat er een scheurtje in mijn rechter kruisband zit.’’

De aflopen twee weken gebruikte de doelman van Excelsior om na te denken hoe te handelen. “Je kunt de knie ook optrainen, met het risico dat het alsnog misgaat. De afgelopen twee weken heb ik er slecht van geslapen en gisteren heb ik de knoop doorgehakt en besloten dat ik de knie laat opereren. Met die beslissing is een last van me afgevallen. Ik weet dat ik nu negen maanden moet revalideren en dan kan ik daarna weer verder.’’

“Zo’n blessure is nooit leuk, maar dit komt inderdaad wel op een heel vervelend moment. Het is in een jaar tijd snel gegaan met mij, allemaal positieve dingen, en dan nu deze blessure. In één keer is alles helemaal anders en word je geconfronteerd met de andere kant van voetbal. Het positieve blijkt heel dichtbij het negatieve te liggen. In het begin voelde ik me echt klote, maar nu heb ik het geaccepteerd. Na de operatie heb ik straks een doel om naartoe te werken en ik ben ervan overtuigd dat het dan weer helemaal goed gaat komen.’’

Hij moest dit seizoen genoegen nemen met een plek achter Gino Coutinho, maar maakte na de winterstop zijn entree en kwam elf keer in actie. Damen maakte een degelijke indruk en had uitzicht op een basisplaats volgend seizoen.

Deel dit artikel

Meer nieuws

afbeelding onderzoek Nicky van Melick Cyclops
Blog #9: risicofactoren cyclops na voorste-kruisbandreconstructie
productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband