Einde seizoen voor Silvestre

Einde seizoen voor Silvestre

15 september 2007

 

Manchester United zal het de rest van het seizoen moeten doen zonder Mikael Silvestre. De verdediger viel zaterdag tijdens het competitieduel met Everton uit met een zware knieblessure. Medisch onderzoek wees uit dat hij zijn kruisbanden heeft afgescheurd en maanden aan de kant zal staan.

Hoewel Silvestre dit seizoen vanwege de goede prestaties van teamgenoot Patrice Evra niet kon rekenen op veel speelminuten, is de blessure toch een zware tegenvaller voor trainer Alex Ferguson. Gabriel Heinze, het derde alternatief voor de linksbackpositie, werd kort voor het sluiten van de transfermarkt verkocht aan Real Madrid.

Het is niet de eerste knieblessure binnen de selectie van ManU. Oud-PSV’er Ji-Sung Park en doelman Ben Foster herstellen momenteel beiden van een zware knieblessure, terwijl Ole Gunnar Solskjaer eerder zijn loopbaan beëindigde vanwege vele knieproblemen.

Omdat ook John O’Shea momenteel niet fit is, lijkt trainer Alex Ferguson de talenten Gerard Pique en Johnny Evans mee te nemen naar Portugal. Daar speelt ManU woensdag het eerste duel in de Champions League tegen Sporting Lissabon.

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie