Einde seizoen Real-talent Jesé na scheuren kruisband

Einde seizoen Real-talent Jesé na scheuren kruisband

19 maart 2014

 

Real Madrid-talent Jesé heeft in de Champions League-wedstrijd tussen Real Madrid en Schalke 04 (3-1) een zware knieblessure opgelopen. Onderzoek in het ziekenhuis in Madrid bracht aan het licht dat de voorste kruisband in zijn rechterknie volledig is afgescheurd.

Met het oog op de topper van zondag tegen FC Barcelona gunde Real-coach Carlo Ancelotti onder anderen Gareth Bale rust en daardoor mocht Jesé starten. Het talent raakte al vroeg geblesseerd na een duel met Schalke-linksback Sead Kolasinac. Hij werd per brancard afgevoerd en in de achtste minuut vervangen door Bale.

Jesé staat daardoor minimaal een half jaar aan de kant, maar volgens trainer Carlo Ancelotti heeft het geen enkele invloed op de toekomst van de talentvolle Spanjaard. “Ook na zijn blessure zal hij weer een belangrijke speler voor ons zijn. We zullen geduldig op hem wachten want we verliezen een belangrijke speler die dit seizoen erg goed heeft gespeeld. We leven met hem mee, dit is erg verdrietig. Het nieuws kwam hard aan in de kleedkamer”, reageerde zijn coach Carlo Ancelotti

Dat Jesé een plaats in de selectie van Ancelotti aankan, bewees hij al meerdere malen. Hoewel de door Real zelf opgeleide spits voornamelijk als invaller in actie kwam, stond zijn teller dit seizoen alweer op acht doelpunten. Liefst zes daarvan maakte hij in 2014. De aanvaller liet onlangs weten te hopen op deelname aan het WK met Spanje. Die wens wordt normaal gesproken geen realiteit. Hem wacht nu dus een maandenlange revalidatie.

Deel dit artikel

Meer nieuws

logo fck
PSG verdediger Hernández scheurt opnieuw kruisband
nederland
PSV verdediger Dest komende 9 maanden uitgeschakeld
engeland
Timber maakt rentree bij beloften Arsenal en scoort wonderschoon