Einde seizoen Deulofeu door kruisbandblessure

Einde seizoen Deulofeu door kruisbandblessure

3 maart 2020

Slecht nieuws voor Gerard Deulofeu en Watford. De Spaanse aanvaller van Watford heeft zaterdag in de met 3-0 gewonnen wedstrijd tegen Liverpool een zware knieblessure opgelopen.

Waar iedereen al voor vreesde, is bevestigd door Watford. “Helaas voor hem en ons, tonen de scanresultaten aan dat hij waarschijnlijk de rest van het seizoen uitgeschakeld zal zijn”, vertelt Nigel Pearson, manager van Watford. Zijn voorste kruisband én de meniscus in de rechterknie zijn gescheurd, een absolute horrorblessure.

Deulofeu verliet met veel pijn per brancard het veld. In een duel met Virgil van Dijk leek Deulofeu zich te verstappen. De oud-speler van FC Barcelona, Everton, Sevilla en AC Milan moet een operatie ondergaan en mist de rest van het seizoen.

“We gaan ‘Geri’ missen”, zei manager Nigel Pearson. De 25-jarige Deulofeu maakte vorig jaar tien doelpunten voor Watford, dit seizoen tekende hij voor vier doelpunten en vijf assists in de Premier League.

Teamgenoot Troy Deeney was aangeslagen door het voorval, maar is blij dat hij zijn belofte in de rust in ieder geval heeft kunnen inlossen. “Het wordt een hele zware tijd voor Geri en we wensen hem het beste. Ik zei tegen hem tijdens de rust: We gaan dit voor je winnen. Gelukkig deden we dat, gelukkig ben ik een man van mijn woord”, zegt de aanvoerder van The Hornets.

Deel dit artikel

Meer nieuws

Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
Kruisbandblessure voor Kroaat Perisic
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
FC Kruisband in de eredivisie seizoen 2023/2024
Zware knieblessure Jurriën Timber
Zware knieblessure Jurriën Timber