De rentree van Makienok bij FC Utrecht

De rentree van Makienok bij FC Utrecht

3 november 2019

 

Simon Makienok heeft ook zijn rentree gemaakt in de Eredivisie en deed dit met een doelpunt. In juli 2017 scheurde de spits van FC Utrecht zijn voorste kruisband. Een hele lange en zware revalidatie heeft hij achter de rug en afgelopen donderdag avond maakte hij officieel zijn rentree, en ook toen wist hij te scoren, tijdens de KNVB Bekerwedstrijd tegen Excelsior’ 31 in Rijssen (zie hieronder meer hierover).

Vandaag mocht Makienok opnieuw invallen van trainer John van den Brom. Een paar minuten na zijn invalbeurt maakte de Deense spits de 6-0 tegen Fortuna Sittard. Zelden zie je dat een ploeg zo blij is bij de 6de goal van de wedstrijd, maar na de 6-0 Simon Makienok was het feest in Utrecht.

 

31 oktober 2019

 

Een hele mooie avond voor Simon Makienok. 28 maanden nadat FC Utrecht spits Simon Makienok overkwam naar de Domstad maakte hij vandaag zijn eerste officiële doelpunt voor de Utrechters.

De afgelopen bijna tweeënhalf jaar was voor Makienok een tijd met heel veel blessureleed. In juli 2017 scheurde de Deense aanvaller zijn voorste kruisband. Sindsdien was het een lange revalidatie voor Makienok met hard werken, terugkomen na een blessure en weer een tegenslag bij FC Utrecht. Donderdag avond, in Rijssen tegen Excelsior’31, in de eerste ronde van de KNVB-Beker mocht hij zijn rentree maken. Vlak voor tijd schoot de spits de 1-4 binnen tegen Excelsior’31.

Trainer John van den Brom bracht Makienok na een uur spelen in de ploeg. Makienoks trainer was ontzettend blij voor zijn spits, die hij veel heeft zien strijden. ‘Hij is bijna twee jaar afwezig geweest door allerlei blessures en komt van zó ver. Vanavond was een mooi moment om hem zijn eerste minuten te geven. Dat hij het beloont met een goal is heel mooi voor hemzelf, maar net in de kleedkamer merkte ik dat het ook emotioneel was voor ieder van ons’, aldus Van den Brom.

Het doelpunt dat Makienok vlak voor tijd maakte ontroerde hem enorm. ‘Ik heb dit nog niet meegemaakt in de periode dat ik hier nu ben’, zei Makienok na afloop dankbaar in gesprek met FOX Sports. Afgelopen periode was loodzwaar voor de Deen. Niet alleen door de fysieke kwellingen, maar ook door bijkomende problemen buiten het veld waarover hij niet uitweidde. ‘Ik heb zoveel meegemaakt vanaf de dag dat ik hier kwam. Ik heb veel pech gehad en veel teleurstelling en verdriet gekend.Maar om dan zo terug te komen en dit mee te maken, dat maakt veel goed. De fans, de club, de ploeg: iedereen heeft me altijd enorm gesteund. Soms dacht ik: waar heb ik deze support aan te danken? Ik kan iedereen niet genoeg bedanken. En ik wil graag iets teruggeven, door goals te maken en belangrijk te zijn voor het team’, aldus Makienok.

Deel dit artikel

Meer nieuws

spanje
FC Barcelona bevestigt kruisband blessure Gavi
spanje
Gavi scheurt voorste kruisband
De Blessuretijd Stadion PEC Zwolle 2024
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle