Davy Pröpper scheurt voorste kruisband

Davy Pröpper scheurt voorste kruisband

6 februari 2023

 

Triest nieuws voor Davy Pröpper. In de uitwedstrijd tegen FC Emmen heeft de middenvelder van Vitesse een zware knieblessure opgelopen. Een MRI scan heeft uitgewezen dat Pröpper zijn voorste kruisband heeft afgescheurd.

De 31-jarige Pröpper zal dit seizoen niet meer in actie komen.
In de tweede wedstrijd van dit seizoen voor Pröpper, die recent had besloten weer terug te gaan keren in de Eredivisie, sloeg het noodlot voor hem toe op De Oude Meerdijk. De 19-voudig Oranje-international moest na zeventig minuten spelen naar de kant. Bekijk hier de beelden van de blessure

 

Technisch directeur van Vitesse, Benjamin Schmedes, leeft mee met de middenvelder. “Dit is een grote dreun voor zowel Davy als Vitesse”, zegt hij op de Vitesse clubsite. “Hij is uiteraard aangeslagen en zal tijd nodig hebben om dit nieuws te verwerken. Uiteraard zullen wij Davy alle steun geven die hij nodig heeft. We wensen hem ontzettend veel sterkte.”

Pröpper besloot ruim een jaar geleden te stoppen met voetballen, maar tekende onlangs een contract bij Vitesse waar hij ook zijn carrière begon. Hij bouwde het zorgvuldig op. Na ruim negen trainingsweken en drie oefenwedstrijden kwam hij vorige week tegen sc Heerenveen voor het eerst als invaller in een officieel duel van Vitesse binnen de lijnen. Tegen FC Emmen deed hij voor de tweede keer dit Eredivisie-seizoen mee.

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie