Coke scheurt kruisband tijdens debuut voor Schalke 04

Coke scheurt kruisband tijdens debuut voor Schalke 04

5 augustus 2016

 

Het officiële debuut van Coke voor Schalke 04 zal nog even uitgesteld moeten worden. De Spanjaard, die eerder deze week voor zo’n vier miljoen euro overkwam van Sevilla, liep gisteren een zware knieblessure op.

De verdediger, die ook als middenvelder uit de voeten kan, viel donderdag uit in een oefenduel met Bologna. Vrijdag bleek dat hij de achterste kruisband van zijn rechterknie heeft gescheurd. Jorge Andújar Moreno, zoals de volledige naam van Coke luidt, ondergaat de komende dagen nog verdere onderzoeken om de exacte hersteltijd te bepalen maar naar verwachting is Coke minimaal een half jaar uit de roulatie.

Coke had woensdag een contract tot medio 2019 ondertekend bij de Königsblauen. Onder de nieuwe trainer Jorge Sampaoli dreigde Coke, die afgelopen seizoen de aanvoerdersband droeg, een minder belangrijke rol te gaan spelen, waarvan Schalke geprofiteerd heeft. De Königsblauen maken nog niet bekend wat de contractduur wordt van de nieuwste aanwinst.

“We zijn allemaal geschokt”, zegt sportief directeur Christian Heidel op de website van Schalke 04. “De pech die Coke heeft, doet ons pijn, omdat hij goed in het team past. Coke zal van ons alle hulp krijgen om te genezen van deze blessure.”

Op 18 mei speelde Coke als aanvoerder nog een hoofdrol voor Sevilla bij de derde Europa League-winst op rij tegen Liverpool. Mede door twee doelpunten van de rechtspoot werd een 1-0 achterstand in de tweede helft omgebogen naar een 3-1 overwinning.
Bij FC Sevilla won hij de voorbije jaren drie keer de Europa League.

 

 

 

UPDATE

10 augustus 2016

 

Conservatieve behandeling voor Schalke 04-rechtsback Coke

Coke hoeft niet geopereerd te worden na zijn zware blessure, dat meldt Schalke 04. De Spaanse rechtsback scheurde in het oefenduel met Bologna de achterste kruisband van zijn rechterknie en leek onder het mes te moeten.

Na uitgebreid onderzoek is nu gekozen voor een conservatieve behandeling, en dus geen operatie, waardoor het herstel zo’n twee maanden minder vergt.

Deel dit artikel

Meer nieuws

flyer de blessuretijd
DE BLESSURETIJD – Stadion PEC Zwolle
nederland
Slot vreest voor een zware knieblessure Stengs
engeland
Kruisband blessure Oranje-international Jill Roord