City verdediger Mendy scheurt voorste kruisband

City verdediger Mendy scheurt voorste kruisband

28 september 2017

 

Benjamin Mendy en Manchester City hebben vandaag slecht nieuws te horen gekregen. Zijn club Manchester City heeft vanavond bevestigd dat de Franse verdediger de voorste kruisband van zijn rechterknie heeft gescheurd.

Morgen zal Benjamin Mendy worden geopereerd in Barcelona en daarna kan de revalidatie gaan beginnen voor de 23-jarige Fransman.

Begin van de week onderging de linksback in Manchester diverse testen en daar waren al verwachtingen dat Mendy een zware blessure heeft opgelopen. Voor een definitieve diagnose ging Mendy, op aanraden van zijn trainer Guardiola, naar kniespecialist Ramon Cugat in Barcelona.

City-manager Pep Guardiola gaf dinsdag tijdens de persconferentie voor de wedstrijd tegen Shaktar al aan dat het er slecht uitziet voor Mendy. “Woensdag reist hij af naar Barcelona voor een onderzoek, dan wordt alles duidelijk. Maar we hebben al gezien dat het lang gaat duren, langer dan we verwacht hadden. Het ergst is dit voor Benjamin zelf. Ik leef enorm met hem mee.”

Afgelopen transferperiode is Mendy als een grote versterking binnengehaald bij Manchester City. Voor 57,5 miljoen euro kwam werd hij overgenomen van AS Monaco. Door een blessure miste Mendy de eerste twee wedstrijden van het seizoen en maakte hij op 26 augustus zijn debuut voor the Citizens. Hij speelde inmiddels tegen Liverpool, Feyenoord, Watford en viel dus uit tegen Crystel Palace. In al deze wedstrijden hield City de nul.

Guardiola houdt zich echter op de vlakte wat betreft een nieuwe aankoop in de aankomende transferperiode. “Dat zien we dan wel. We hebben momenteel genoeg vervangers in onze selectie. Danilo, Fabian Delph, Fernandinho en ook Oleksandr Zinchenko (vorig jaar nog actief voor PSV, red.) kunnen ook linksback spelen.”

 

Deel dit artikel

Meer nieuws

productie tigo fck docu kruisband blessure
Het mentale aspect van de voorste kruisbandblessure bij amateursporters
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Keeper Alblas scheurt voor derde keer zijn voorste kruisband
Return to running too quickly after ACL surgery
Blog #8: Starten met hardlopen na een voorste-kruisbandoperatie